Published On: Wed, Apr 17th, 2019

KARAMATIĆ: Neke Sarajlije očito ne brine što je gazda njihove omiljene kafane odgovoran za masakr 33 Hrvata u Grabovici i 22 u Trusini

U Trusini kod Konjica danas je obilježena 26. godišnjica ratnog zločina nad 22 Hrvata, koje su pripadnici Specijalnog odreda za posebne namjene “Zulfikar” Armije Republike Bosne i Hercegovine brutalno pogubili na današnji dan, 1993. godine, napisao je jučer na svom profilu Mario Karamatić.

Bošnjački mediji ukoliko i objave ovu vijest, obavezno naglase da se radi o ” stradanju ” zbog čega neupućeni gledatelj ili čitatelj prije može zaključiti kako su sletjeli autobusom u provaliju nego da su poklani ispred svojih kuća.

Nakon četiri godine zastoja lani je nastavljeno suđenje Zulfikaru Ališpagi – Zuki, zapovijedniku Specijalnog odreda za posebne namjene “Zulfikar” čiji pripadnici su počinili ovaj zločin.

Naime, četiri godine je trebalo raznim medicinskim vještacima da dokažu kako je Zulfikar Ališpago procesno sposoban da nazoči suđenju, prati tijek i sudjeluje u sudskom procesu. Nakon svakog nalaza kako je ” Zuka ” zdravstveno sposoban žalila se odbrana optuženog te tražila dodatne analize i pretrage.

Nakon toga se, ovo već ulazi u rubriku vjerovali ili ne, žalilo i Tužiteljstvo te tražilo dodatne analize i pretrage. Na kraju je medicina ipak odnijela barem privremenu pobjedu nad združenim pokušajem odbrane i tužiteljstva da zaustavi ovaj sudski proces.

Ahmići: “Samo sam se molio da nas žive ne zapale u kući”

Zulfikar Ališpago u međuvremenu sjedi u svome lokalu, naime, on je vlasnik City Puba, omiljenog okupljališta Sarajlija, koje očito ne brine previše što je gazda njihove omiljene kafane odgovoran za masakr 33 Hrvata u Grabovici i 22 u Trusini. Ne smeta im što ispijaju čaj ili kahvu kod čovjeka čija je najmlađa žrtva imala 4 godine ( Mladenka Zadro ) a najstarija 87 godina ( Marko Marić ).

Ne smeta im niti što sva tijela pobijenih u Trusini i Grabovici ni danas nisu pronađena i dostojno pokopana.
Sarajlijama to ne smeta, ali im itekako smeta postavljanje spomenika poginulim pripadnicima sarajevskog HVO-a, pripadnicima brigade Kralj Tvrtko, njima 102 – ojici koji poginuše braneći Sarajevo.


To je današnje multietničko Sarajevo, grad u koji nije dobrodošla ni uspomena na one Hrvate koji poginuše braneći ga, ali je dobrodošao onaj, pogotovo ako se kod njega u lokalu može popiti kavica i biti viđen, koji je ubijao starce, žene i djecu samo zato jer se mole drugom Bogu, zaključio je Karamatić.

Ako pogledamo komentare na ovaj post objavljen na FB stranici Bošnjaci, možemo zaključiti da su mnogi Bošnjaci u biti ponosno na Ališpagu:

Zulfikar Ališpago ZukaŠta mislite o njemu?Zulfo Alić (alias Zulfikar Ališpago), rođen je 1960. godine u Novom…

Posted by BOŠNJACI on Tuesday, October 24, 2017