Published On: Čet, lis. 5th, 2017

KARAMATIĆ: Devedesetka u HNS-u nije ni imala velike inicijative

HDZ 1990 će nakon sjednice Glavnog odbora HNS-a koja je najavljena za 14.listopad donijeti odluku o eventulanom napušanju HNS-a. Ranije su iz ove stranke naglašavali da u okviru HNS-a nije uvažena legitimnost HDZ 1990. Član Predsjedništva HNS-a Mario Karamatić ističe da je legitimno pravo svake stranke da uđe ili izađe iz HNS-a ali i dodaje da on nije primjetio velike inicijative HDZ 1990.

Legitimno je pravo svake stranke ili da uđe u Hrvatski narodni sabor ili da izađe a što se tiče odluke koju će HDZ 1990 donijeti ¸to je isključivo njihova odluka. Oni jesu jedan od utemeljitelja HNS-a. Što se tiče njihovim primjedbi, iskren da budem ja nisam primjetio neke njihove velike inicijative na sjednicama Predsjedništva HNS-a. Znači da je nešto postojalo, da je išlo na dnevni red i da su oni predlagali, to se nije dogodilo, a naknadna pamet nije nikada dobra, kazao je Karamatić za Vijesti.ba.

On navodi da Devedesetka između sebe nije najbolje iskordinirana.

“Primjerice radi, oko Izbornog zakona, gospodin Cvitanović i gospodin Raguž su na sjednici Predsjedništva HNS-a podržali prijedlog izmjena Izbornog zakona. Gospodin Raguž ga je potpisao a nakon toga se javi gospođa Zelenika koja kaže da nisu za to. Bilo bi dobro da se oni iskordiniraju unutar sebe i da se prvo zna koji su njihovi stavovi”, ističe Karamtić.

Kada je riječ o poziciji HNS-a i odnosa stranaka u njima tu je stvar jasna, smatra član Predsjedništva HNS-a te dodaje da ne vidi nepoštivanje legitimiteta.

“Predsjendici stranaka su članovi HNS-a a postoji i dio članova Predsjedništva koji se biraju na Saboru. HSS i Devedesetka imaju po dva predstavnika u Predsjedništvu, tako da sa te strane ne vidim da postoji nepoštivanje legitimiteta”, ističe Karamatić.

– Situacija jeste da je Devedesetka izvan struktura vlasti, međutim pravo stranaka je da koaliraju jedna s drugom. Nije ni HSS u svim općinama u vlasti. U Brčko Distriktu ostali smo izvan vladajuće strukture a HDZ je unutar vlasti, ali odnose s lokalne razine nije dobro prenositi na veću razinu – pojasno je.

Karamatić smatra da eventualni izlazak Devedesetke iz HNS-a nikome ne može donijeti ništa dobro, pogotovo ne hrvatskom narodu.

“Mislim da to ne može donijeti ništa jer ovo što oni spominju, neke stranke. Te stranke su se sa njima ujedinjavale ili su već bile u koalicijama tako da ne vidim da se tu može napraviti bilo kakav iskorak i ne mislim da to može donijeti išta dobro ni Devedesetki ni HNS-u ni hrvatskom narodu”, zaključio je Karamatić.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer