Published On: Čet, lis. 19th, 2017

KARAMATIĆ: BiH nije suverena država nego međunarodni protektorat

Bosna i Hercegovina je međunarodni protektorat, izjavio je gostujući u emisiji Telering delegat Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić.

– Mi imamo dva doma Parlamentarne skupštine, tri člana Predsjedništva koja predstavljaju tri naroda, Savjet ministara koji čine predstavnici tri konstitutivna naroda i iz reda ostalih.

Dakle, svi mi kada donosimo neku odluku, upregnemo sve svoje kapacitete, ali onda dođe neko za koga kažu da je visoki predstavnik, a obično je to neki trećerazredni birokrata iz EU i kaže “Ne, to više nije tako” i njegova riječ bude završna. Ne znam o kakvom suverenitetu tu možemo govoriti – rekao je Karamatić.

On je rekao da je uvjeren da Bosni i Hercegovini ne treba OHR i da bi narodi mnogo bolje živjeli kada bi, kako kaže, pokazali izlaz na vrata gospodi iz međunarodne zajednice.

– Dio političkih elita u BiH doživljava OHR kao starijeg brata koji će uvijek stati na njihovu stranu i istući ove ostale. Postoje stranke koje se više bave hodanjem po ambasadama, nego sazivanjem svojim stranačkih tijela – naglasio je Karamatić.

Pogledajte šta je još Karamatić rekao gostujući u emisiji Telering:

Dnevnik.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer