Published On: Wed, Jun 15th, 2016

KARAMARKO ‘Odluka Povjerenstva je isforsirana, pobit ću je na sudu. Dao sam ostavku u Vladi’

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko, javnosti se obratio na konferenciji za novinare, koja se održala u središnjici HDZ-a, iako su prvotne najave govorile da će se javnosti obratiti iz Banskih dvora.

Sa zakašnjenjem od 17 minuta Karamarko je počeo konferenciju u HDZ-u.

‘Mislim da je ovaj dan zaslužio da se okupimo u ovom sastavu.

Ovaj moj tzv. slučaj koji je danas razmatran – mogu reći da sam nezadovoljan da sam u sukobu interesa, a zadovoljan sam kad sam čuo da je odluka donesena na temelju zapisnika u kojem sam samo izrazio stav. Zar smo se vratili u vrijeme verbalnog delikta’, upitao se Karamarko

‘Mislim da je odluka isforsirana pritiskom i da ću je pobiti na Upravnom sudu. Dobivam poruke ohrabrenja, na desetke njih’, rekao je.

‘Ono što je važnije je sutrašnji dan. Glasamo o opozivu Oreškovića, odnosno o nefunkcionalnosti vlade. Odnos Mosta prema nama nije bio korektan, a ni odnos premijera prema nama nije bio u skladu s demokratskim standardima.

Ovaj folklor u zadnjih mjesec dana morao se prekinuti. Pred hrvatskom javnošću podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade. Sutra idemo na preslagivanje i vjerujem da ćemo dobiti većinu i Vladu koja je svjesna u kakvom je trenutku Hrvatska.

Pozivam i Petrova i Oreškovića da podnesu ostavke i pokažu ozbiljnost. Problem moje stranke je da naš IFO program nitko nije pokušao implementirati. Ne može se ignorirati jedna velika stranka koja je relativni pobjednik izbora’, rekao je Karamarko.

‘Odluka je posljedica odnosa u Vladi, a današnja odluka Povjerenstva je neozbiljna’, odgovorio je Karamarko na pitanje novinara. ‘Zar bih trebao nositi majicu da mi supruga radi. Ja ne živim u socijalizmu’, kazao je Karamarko.

‘Pozivam sve političke faktore da nađemo pet-šest stvari o kojima ćemo imati konsenzus i da se konačno počnemo baviti normalnim stvarima. Ovim sam činom htio poručiti da i ostali daju ostavke, nemojmo se više mrcvariti’, rekao je Karamarko.

Novinari su ga tijekom konferencije pitali i za komentar zahtjeva Bože Petrova, koji je paralelno započeo svoju presicu, da HDZ ‘opozove opoziv’ premijera Oreškovića.

‘Neće biti opoziva. On ima pravo na svoje mišljenje’, kratko je odgovorio Karamarko.