Published On: Fri, Oct 9th, 2015

Karamarko i HDZ jednoglasni: Odustajemo od Prnjavora

Po neslužbenim informacijama, HDZ odustaje od svoje dosadašnje kampanje nazvane 5+ i prebacuje se na novu, za koju je radni naziv Želim Hrvatsku, javlja Jutarnji list. To je, opravdavaju se u stranci, osmišljeno još prije ljeta, no indikativno je da je do ovog zaokreta došlo nakon što je otkriveno da je HDZ-ov dosadašnji izborni slogan 5+ Hrvatska gotovo jednak onom s kojim je lani na izbore u Republici Srpskoj izašao Mile Vasićiz Prnjavora.

Novi bi slogan trebao glasiti Zajedno za Hrvatsku. No, iz HDZ-a kažu da se ne radi ni o novom sloganu ni o taktici već se, tvrde, njihova kampanja odvija u nekoliko faza. Ipak, ne treba smetnuti s uma da se po zadnjim anketama ubrzano topi prednost koju su HDZ i njegova Domoljubna koalicija imali pred svojim oponentima.

Popravljanje imidža

Jedan od razloga tomu svakako je i sve lošija slika koju stranka ostavlja u medijima, a čemu su kumovali i brojni gafovi, od afere Prnjavor do zaboravljanja predsjednika stranke koje su točke njegova vlastitog programa (i koliko ih ima). Stoga se spekulira da bi HDZ za popravljanje imidža mogao angažirati inozemnog stručnjaka, o čemu je Telegram već izvijestio, i to po uzoru na Milanovićeva Alexandera Brauna.

Tomislava Karamarka navodno posebno muči kako je on osobno prezentiran u medijima pa se šuškalo da bi stoga otkaz mogao dobiti njegov savjetnik Miljenko Manjkas, no to se zasad nije ostvarilo. Za loš imidž u medijima HDZ-ovci okrivljavaju i, po njima, nejednaku zastupljenost odnosno mnogo veću prisutnost vladajuće koalicije.