Published On: Mon, Jun 20th, 2016

Karamarko će do 18 sati podnijeti ostavku – ili će ga HDZ smijeniti

TOMISLAV KARAMARKO danas do 18 sati planira podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, doznaje Index iz izvora u HDZ-u.

Predsjedništvo HDZ-a sastat će se danas poslijepodne, prvi put nakon pada Vlade, a na sjednici će se raspravljati o zahtjevima za ostavkom predsjednika stranke Tomislava Karamarka, ukoliko on sam to ne učini prije sjednice.

Na sjednici će se tražiti Karamarkova ostavka

Stranački kuloari tvrde da će se na sjednici Predsjedništva od Karamarka zatražiti da podnese ostavku. Za to će mu se, kažu, dati rok do sutra u podne, a ako ne podnese ostakvu, najavljuju pritisak županijskih organizacija i drugih tijela.

Pojedini članovi vodstva stranke, koji su željeli ostati anonimni, rekli su da je HDZ donosio krive odluke na kojima je upravo inzistirao Karamarko. Pošto je donosio takve odluke, za to bi, drže, trebao i odgovarati.

Podsjećaju kako je Karamarko inzistirao da on bude taj koji će odraditi pregovore oko preslagivanja nove parlamentarne većine kako bi HDZ formirao novu Vladu sa svojim mandatarom, bez Tihomira Oreškovića i Bože Petrova. To je podržano, uz uvjet da Karamarko snosi političku odgovornost ako u tome ne uspije.

Smatraju da se Karamarko mora povući sa svoje funkcije, HDZ zbiti redove i u izbore ići sa čovjekom koji ima pozitivnu percepciju u javnosti i može povesti stranku u izbornu pobjedu, jer HDZ ima kvalitetan program.