Published On: Pet, lip 17th, 2016

Karamarko: Ako treba, odlazim s mjesta predsjednika HDZ-a

TOMISLAV Karamarko posljednjih se tjedana suočio s nizom afera koje su dovele do pada Vlade. Dan prije nego je u Saboru izglasano nepovjerenje Tihomiru Oreškoviću, Tomislav Karamarko dao je ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade.

HDZ je posljednjih tjedana, pritisnut sve brojnijim aferama, papagajski ponavljao da je jedinstven te nitko Karamarkovu poziciju nije dovodio u pitanje. No, posljednja dva tjedna, nakon sjednice Predsjedništva stranke na kojoj je Milijan Brkić izrazio nezadovoljstvo situacijom u kojoj se stranka s Karamarkom na čelu našla, postalo je jasno da i unutar HDZ-a stvari ne stoje najbolje.

Da je tome tako, Karamarko je dao do znanja i danas. Karamarko je, javlja N1, na obilježavanju 27. obljetnice stranke rekao da je spreman i na odlazak s čelnog mjesta HDZ-a, ukoliko će to pomoći stranci.

“Ne, nismo odustali od mogućnosti preslagivanja Vlade, ali smo, naravno, spremni i za nove izbore. Ne bude li ništa od preslagivanja, morati ćemo ići na nove izbore. Nisam nerealan”, rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke u prostorijama NK Jarun, gdje je prije 27 godina, 17. lipnja 1989., pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, osnovan HDZ.

Predsjednik HDZ-a je, na upit hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne parlamentarne izbore, rekao je kako će se to vidjeti.

“Čovjek koji ima nekakvu odgovornost i svjestan je svojih pobjeda i poraza mora na taj način reagirati”, dodao je Karamarko.  Poručio je i da treba pričekati drugi tjedan kada će svi biti pametniji.

Karamarko: Odgovoran sam čovjek

Smatra i da nije uteg stranci jer su pobjeđivali na izborima u prošle četiri godine kao i prošlim parlamentarnim.

“Trebamo se izvući iz ove situacije. Napraviti ću sve što stranci bude najpotrebnije u tom momentu. Napravio sam to dva puta i mogu napraviti još 22 puta”, naglasio je Karamarko.

Istaknuo je i da je odgovoran čovjek i ako treba odgovarat će za sve ono što je loše učinjeno.

“Odgovoran sam čovjek i za sve što je loše učinjeno čovjek mora odgovarati. Naravno, za sve dobro učinjeno ne mora, i to se uvijek može staviti na vagu”, naglasio je.

Karamarko je rekao kako ne osjeća da gubi potporu vodstva stranke, dodavši da se na sjednicama Predsjedništva HDZ-a jasno i otvoreno izgovaraju stvari. Najavio je i da će se Predsjedništvo HDZ-a opet sastati za dva, najkasnije tri dana.

Prije svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke predsjednik HDZ-a položio je vijenac kod spomen ploče dr. Franji Tuđmanu.