Published On: Sri, ruj 18th, 2013

KARAJLIĆ O SVOM RODNOM GRADU: Sit sam Sarajeva i priče o njemu… Ako Kinezi nastave dolaziti na Balkan ovim tempom, možda će i Sarajevo ponovo biti multietničko!

nele karajlic flesU intervjuu koji je dao za Glas Srpske, nekadašnji Sarajlija Nenad Janković, alijas dr Nele Karajlić, pričao je o detaljima novog serijala “Nadrealna televizija”, planovima u vezi sa muzikom, ali se osvrnuo i na prilike i neprilike s ove i s one strane Drine

U intervjuu koji je dao za Glas Srpske, nekadašnji Sarajlija Nenad Janković, alijas dr Nele Karajlić, pričao je o detaljima novog serijala “Nadrealna televizija”, planovima u vezi sa muzikom, ali se osvrnuo i na prilike i neprilike s ove i s one strane Drine.

Na pitanje novinara da li prati društveno-kulturnu situaciju u Republici Srpskoj te da li razmišlja o proširenju serije i na Republiku Srpsku, dr Nele Karajlić je pojasnio: 

– Naravno da pratim. U Republici Srpskoj je uvijek uzbudljivo. Zaista ne odvajam ove dvije geografske cjeline, Srbiju i Republiku Srpsku. Sve je to isti narod, isti mentalitet, navike. Siguran sam da će i publici u Srpskoj “Nadrealna televizija” biti zanimljiva. A o saradnji, o tom potom, vidjećemo.

Upitan da prokomentariše svoj sadašnji odnos sa rodnim Sarajevom, kao i da li se za glavni grad BiH danas može reći da je multietnički i grad u koji su svi dobrodošli, Karajlić je odgovorio:

– Toliko se mnogo pričalo o meni i Sarajevu da sam, iskreno, malo sit toga. Nisam bio tamo, pa ne mogu da ocijenim da li je multietničko ili nije. Uzgred rečeno, ne znam nikoga od 150.000 sugrađana koji su otišli u ono vrijeme kad sam otišao i ja, a da su se vratili, što je dovoljna osnova za sumnju da je moj rodni grad zadržao tu karakteristiku. Međutim, ne treba gubiti nadu. Ako Kinezi nastave dolaziti na Balkan ovim tempom, velike su šanse da će Sarajevo ponovo biti multietničko.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)