Published On: Sri, stu 23rd, 2016

Karadžićevo najdraže: Tu noć je bila naša krsna slava, najteže nam je bilo što smo ostali bez dijela Sarajeva i bez izlaza na more…

Srbi nisu bili zadovoljni zato što njihove težnje s kojima su krenuli u Dayton nisu ispoštovane, rekla je za TV1 zastupnica u NSRS Sonja Jovičević Karadžić
“Nismo bili zadovoljni zato što smo neke teritorije izgubili, što smo o nekim razgovarali i već smo imali usmeni dogovor, a to nije ispoštovano”, kaže Jovičević-Karadžić.
Sagovornica TV1 pojašnjava da je najveće razočaranje uslijedilo kada je bilo jasno da će RS ostati bez dijela Sarajeva koje je bilo pod kontrolom VRS i izlaska na more.
“Sve se događalo na proslavu moje djevojačke krsne slave, krsne slave obitelji Karadžić. Svi smo bili na okupu i pomno smo pratili što se događa. Kako god bilo, i tada i sada nakon 21 godinu ono što je Dayton ipak donio, donio je mir i šansu da živimo zajedno na ovaj ili onaj način “, kaže naša sugovornica.
Sonja Karadžić-Jovićević pojašnjava da je ovo i stav njenog oca Radovana Karadžića.
“Svi smo stava da je Dayton je možda bio najnepovoljniji za Srbe, ali sve ovo vrijeme ipak nam je garantirao neki mir i davao šansu za napravimo BiH i RS što mirnijom i što boljom”, zaključuje Karadžić Jovičević.
Karadžić-Jovičević je stava da ono što mora učiniti zbog provedbe presude Sejdić Finci i treba učiniti, ali da to mora učiniti najbezbolnije po sadašnje stanje u BiH.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>