Published On: Ned, pro 16th, 2012

Karabegović priznao da je silovao i zadavio Aminu

Admir Karabegović (1982.) iz Sanskog Mosta, osumnjičen za svirepo ubojstvo 21-godišnje Amine Šabanagić, jutros je priveden u Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona, na čiji prijedlog mu je Kantonalni sud u Bihaću odredio pritvor u trajanju od 30 dana. Ovo je novinarima kazao direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, javila je Federalna televizija.
“Kada su mu predočeni dokazi, prije svega DNK nalaz, osumnjičeni je priznao izvršenje ovog djela”, istakao je Lukač.
On je u petak uhićen na Graničnom prijelazu Izačić, zajedno s bratom Anesom Karabegovićem i priveden u prostorije Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona.
Obojica braće žive s obitelji na privremenom radu u Njemačkoj. Kući su krenuli na zamolbu oca, koji ih je pozvao telefonom da dođu. Stariji brat Anes, kako je utvrđenom prilikom ispitivanja, nema veze s slučajem i pušten je na slobodu.
Podsjetimo Amina je 19. svibnja 2004. godine radila drugu smjenu na recepciji hotela “Sanus”, u kojem je bila zaposlena nekoliko mjeseci. Svjedoci su je vidjeli da hotel napušta nešto iza 22.00 sata i prelazi trg.
Policija ju je pronašla sutra ujutro, nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je stanovala, nedaleko od gradskog groblja “Greda”, zadavljenu u plitkom potoku. Istraga o ovom slučaju trajala je skoro devet godina, a intenzivirana je od travnja ove godine, rečeno je danas.
Zahvaljujući zajedničkom radu MUP-a USK-a i FUP-a, ovaj monstruozni zločin, konačno je riješen. “Od 1997. godine na području USK-a imali smo 10 neriješenih teških ubojstava. Sada  je jedno manje, a i dalje ćemo raditi na rasvjetljavanju preostalih devet”, kazao je zamjenik komesara Policije USK-a, Marijan Šimić.
Zadovoljstvo zbog rasvijetljavanja okolnosti ovog teškog ubojstva izrazio je i ministar unutarnjih poslova USK-a Šefik Smlatić, kao i načelnik Općine Sanski Most, Mustafa Avdagić. “Sanski Most će od danas biti mnogo sigurnije mjesto za život. Drago mi je da je slučaj riješen, s obzirom da je tijekom istrage u proteklim godinama ispitano više od stotinu osoba”, istakao je načelnik Alagić.