Published On: Sun, Feb 19th, 2017

KAPLAN POTVRDIO: Pozvali smo birače da glasaju za Komšića samo da ne pobijedi Bošković

Salmir Kaplan, diskvalificarni svebošnjački kandidat za načelnika Općine Stolac (Inicijativa za Stolac) izjavio je kako je Inicijativa pozvala Bošnjake Stoca da glasuju za Matu Komšića, kandidata SDF za načelnika Stoca i to „samo da ne pobjedi kandidat HDZ-a Stjepan Bošković“.

Naime, Kaplan je danas nakon što je glasovao na ponovljenim lokalnim izborima u Stocu izjavio kako su Bošnjaci u prvom dijelu dana bojkotirali izborni proces, no kako su u poslijepodnevnim satima ipak odlučili se izaći na  izbore, javlja Dnevnik.ba.

„Naš stav je bio od početak takav, iako nismo tako javno govorili, da ćemo čekati nekoliko sati da vidimo kakva je regularnost izbora i da vidimo kako teče izborni proces. Ako se prociijeni da izborni proces zadovoljava minimum regularnosti da ćemo prekinuti bojkot i izaći na izbore. Oko podne smo procijenili da je taj minimum zadovljen i prekinuli  smo bojkot“, rekao je Kaplan.

Rekao je kako je manje bitno tko će pobijediti na izborima te da je važno da se izbori održe u skladu s pravilima i zakonima.

„Ako se izborni proces okonča bez primjedbi to će biti fantastično. Najmanje je bitno tko će pobijediti, a ako bude kao što je bilo 2. listopada, da vas prave budalama i da jedna žena dolazi glasovati 10 puta i da joj ne možete ništa jer niste HDZ-ovac, onda to neće biti dobro. Sada se stvari uredno odvijaju i vidjet ćemo kako će se odvijati do kraja dana. Imamo još četiri sata do kraja dana“, rekao je Kaplan.

Istaknuo je kako je imao određene informacije od jutros o neregularnosti izbornog procesa, no istaknuo je kako „uvijek mora biti nekakvih neregularnosti“.

„Pozvali smo naše birače da glasuju za Matu Komšića. Da je on bio najgori kandidat na svijetu mi bismo pozvali da se za njega glasuje, samo da ne pobijedi Bošković“, rekao je Kaplan./HMS/