Published On: Sun, May 19th, 2013

'Kapital ne bira zastave nego priliku, udružimo se!'

U sklopu 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji je danas otvoren u Novom Sadu, održan je poslovni forum ‘Hrana-što nas spaja to nas i povezuje’. Čelni ljudi vodećih kompanija iz Hrvatske i Srbije složno su poručili kako ulazak Hrvatske u Europsku uniju treba iskoristiti kao priliku za zajednički iskorak na treća tržišta
 
 
Ulaskom Hrvatske u EU regija će se promijeniti, no problem i izazov je što se to događa u vrijeme recesije, naglasila je izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić. Naglasila je da nas ekonomska nužnost tjera u širenje.
‘Sigurno moramo iskoristiti ulazak Hrvatske u EU kao priliku. To trebaju kompanije iz Srbije, kompanije iz BiH i zapravo priključkom na naše tržište trebaju što prije aplicirati standarde koji vrijede u Europi i koji će im sutra pa možda i u prijelaznom razdoblju otvoriti dio europskog tržišta, a zajedno naravno, posebno mi koji smo u Srbiji i BiH, gledati gdje nam je potencijal za izlazak na treća tržišta‘, rekla je Puljić.

Kapital ne bira zastave nego priliku
, te ćemo vrlo brzo biti svjedoci udruživanja trgovine i industrije unutar regije, poručio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.
‘Mislim da trebao biti otvoreni prema različitim inicijativama, a biznis vjerujte će sam naći put i metodu preživljavanja. Normalno, uspjeh će polučiti samo najuspješniji samo najbolji jer nema mjesta za to da svi budu pobjednici na tom tržištu’, rekao je Tedeschi
Da kapital ne poznaje granice već priliku i interes složio se i generalni direktor tvrtke Nektar iz Srbije, Bojan Radun, koji je poručio da je zajednički nastup na trećim tržištima ono što kompanijama u regiji treba.