Published On: Sri, kol 19th, 2015

KAOS U TURSKOJ: Pucnjava u blizini rezidencije predsjednika Erdogana

Pucnjava se čula danas blizu ulaza u palaču Dolmabahce u Istanbulu, zdanju iz otomanske ere popularnom među turistima, gde je smješten i ured turskog premijera u Istanbulu, izvijestila je turska agencija Dogan.
Turska policija je uhitila dvije naoružane osobe blizu mjesta pucnjave, a za sada nema izvještaja o ozlijeđenima.
Kola hitne pomoći su poslana na područje oko palače, nakon izvještaja o pucnjavi, objavio je dnevnik “Hurriyet” na svom web siteu.
Policija je zatvorila okolne puteve, prenio je Reuters.
Neki lokalni mediji su izvijestili da se dogodila i eksplozija, ali o tome nema potvrde.
Premijer Ahmet Davutoglu je bio u prijestonici Ankari u trenutku kada su se pojavile informacije o napadu i nije prekinuo svoj govor koji je emitiran uživo na državnoj televiziji.
Turska je u stanju pojačane pripravnosti otkad je prošlog mjeseca pokrenula “sinkroniziran rat protiv terora”, koji obuhvaća zračne udare na položaje Islamske države u Siriji i kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka.
Ova država se suočava i s prijetnjom ljevičarskih ekstremista iz organizacije Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C), koji su početkom kolovoza preuzeli odgovornost za napad na američki konzulat u Istanbulu u kojem su dvije žene pucale na zgradu konzulata.
Jedna od žena napadača ranjena je u razmjeni vatre, ali drugih ozlijeđenih nije bilo.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare