Published On: Sub, lip 26th, 2021

KAOS U MALIJU: Ranjeno 12 njemačkih vojnika u napadu na bazu UN-a – Hrvatski Medijski Servis

Ujedinjeni narodi priopćili su da je 12 njemačkih i jedan belgijski vojnik na službi u mirovnoj misiji u Maliju ranjeno u napadu na nemirnom sjeveru zemlje.

Misija Ujedinjenih naroda u toj zemlji, MINUSMA, ranije je priopćila da je 15 pripadnika mirovnih snaga ranjeno kada je privremena operativna baza u regiji Gao bila napadnuta automobilom-bombom, da bi kasnije ispravili broj ranjenih.

Njemačka ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer rekla je da su trojica vojnika teško ranjena. Ona je novinarima u Bonnu u Njemačkoj rekla da su dva vojnika u tom trenutku bila u stabilnom stanju, dok je treći još uvijek bio na operaciji.

Svi ranjeni vojnici su helikopterom prebačeni u Gao, gdje su bili na liječenju u njemačkim, francuskim i kineskim medicinskim ustanovama, rekla je ministrica.

“Vojne operacije na lokaciji još nisu završene”, rekla je ona.

Njemački medicinski avion poletio je tijekom noći za Gao kako bi u subotu dovezao ranjene vojnike u Njemačku, rekla je Kramp-Karrenbauer, prenio je B92.

Njemačka ima stotine vojnika koji sudjeluju u misijama za stabilizaciju Ujedinjenih naroda i obuku Europske unije u toj zapadnoafričkoj državi.

Mali pokušava suzbiti islamsku ekstremističku pobunu od 2012. godine.

Islamski ekstremistički pobunjenici svrgnuti su s vlasti u sjevernim gradovima Malija tijekom vojne operacije koju su predvodili Francuzi 2013. Međutim, pobunjenici su se brzo pregrupirali u pustinji i započeli česte napade na malijsku vojsku i njene saveznike koji se bore protiv pobune.

Ekstremisti su proširili svoj domet i na središnji Mali, gdje je njihovo prisustvo rasplamsalo tenzije između etničkih skupina u tom području./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x