Published On: Sub, ruj 23rd, 2017

KAOS U GLAVNOM GRADU SRBIJE: Što se noćas događalo u Beogradu? Specijalci su bili na svim izlazima iz grada

Policijska blokada Beograda, koja je noćas izazvala pravi prometni kolaps na mostovima i izlazima iz srbijanske prijestolnice, bila je zapravo vježba, a da ni sami policajci nisu znali da se radi o vježbi, javljaju u subotu rano ujutro mediji u Beogradu.

Policijska akcija izvedena sinoć oko 23 sata u glavnom gradu Srbije simulacija je potrage za potencijalnim počiniteljima teških kaznenih djela, zbog čega su blokirani svi izlazi iz grada, a beogradski elektronički mediji javili su oko ponoći da je “u tijeku najviši stupanj pripravnosti”.

Blokirani mostovi

Jake policijske snage s ‘dugim cijevima’ blokirale su mostove i izlaze iz grada na ključnim prometnicama prema Vojvodini, središtu, zapadu i jugu Srbije, a kolone vozila bile su duge i po pet kilometara, pisali su noćas mediji.

Upozoravali su da je u tijeku policijska potraga za “mercedesovim” džipom, te da je tijeku najviši stupanj pripravnosti koji “policija primjenjuje najčešće u slučajevima kada su u pitanju potrage za ubojicama ili osumnjičenima za ubojstva”.

Na društvenim se mrežama čak nagađalo da je “ubijen lider jedne stranke”.

Sve je bila proba

No, kasnije se situacija smirila, a mediji su objasnili da je održana proba akcije koja se zapovijeda u situacijama kada su u pitanju veliki događaji zbog kojih je potrebna brza i široka intervencija policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije do prvih sati poslije ponoći nije se oglasilo o ovoj akciji, dok portal lista Blic piše da je Beograd noćas bio blokiran u okviru probe policijske akcije ‘Vihor’ koja je završena nakon sat i pol.