Published On: Sub, kol 11th, 2018

KAOS U BUKUREŠTU U sukobu policije i prosvjednika ozlijeđeno 440 osoba

Rumunske vlasti priopćile su da je 440 osoba ozlijeđeno, među kojima 24 pripadnika policije, u sukobima prosvjednika i policije.

Sukobi su izbili u Bukureštu tijekom prosvjeda tisuća Rumuna koji žive u inostranstvu, a koji su nezadovoljni radom levičarske vlade.

Služba za izvanredne situacije navodi da je njih 65, od kojih devet policajaca, zadržano u bolnici.

Sukobi su izbili sinoć kada su neki od desetine tisuća sudionika prosvjeda pokušali probiti policijski kordon oko vladinih objekata, prenosi AP.

Više osoba je privedeno, a policija je tijekom večeri u nekoliko navrata koristila i vodeni top.

Kako je priopćila hitna pomoć u Bukureštu, među ozlijeđenim ima i prosvjednika i policajaca, od kojih su neki zadobili ozlijede glave dok su se drugi nagutali suzavca.

Rumunski predsjednik Klaus Joanis, kritičar vlade, priopćio je da “oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda”, koju je nazvao neproporcijalnim odgovorom na mahom mirne prosvjede.

Rumuni koji žive u inozemstvu počeli su u petak prosvjede protiv ljevičarske vlade u Bukureštu zahtijevajući njenu ostavku i zalažući se za prijevremene izbore.

Pripadnici rumunske dijaspore koji su došli u Bukurešt iz europskih država da bi nazočili prosvjedima ljuti su na način na koji se upravlja Rumunijom.

Oko tri milijunaona Rumuna živi u inozemstvu i kažu da su je napustili zbog korupcije, malih plaća i nedostatka mogućnosti, prenio je AP./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare