Published On: Pet, ožu. 23rd, 2018

Kaos na jugu Hrvatske: Orkanska bura bacala kamione s ceste kod Gračaca

Orkanski vjetar, snježna vijavica i snijeg otežavaju promet, zbog čega HAK vozačima savjetuje da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Orkanska bura na cesti Gračac – Zaton Obrovački prevrnula je dva kamiona na istom mjestu. Srećom, vozači su prošli bez ozljeda.

Orkanska bura stvara velike probleme u prometu. Najviše problema stvorila je vozačima kamiona, na pojedinim dionicama, toliko je jaka da ih je prevrtala. Pojedine dionice autocesta, ali i državnih cesta zatvorene su za sav promet. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica.

“Vozači zovu, stanje je zaista otežano, evo sada se već stanje malo počelo i stabilizirati, bura je počela opadati, posebice na riječkom području gdje se većina cesta već otvorila za sve kategorije vozila međutim u podvelebitkosm području i dalje su ograničenja”, rekla je Sandra Pučić iz HAK-a.

“Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta (orkanski vjetar, snježna vijavica, snijeg) savjetujemo vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto”, izvijestio je u petak ujutro HAK.

Brojne prometnice bile su tijekom jutra zatvorene zbog olujnog vjetra, no HAK javlja da je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica od 9:30 sati otvorena je za osobna vozila, piše Dnevnik.hr.

Također, prema posljednjem izvještaju državna cesta DC1 na dionici Gračac-Knin i DC50 Sveti Rok-Gračac otvorene su za sve skupine.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Pose, darje,državna cest, a DC54 Maslenica-Zaton Obrovački Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; Paški most;DC118 Vela Luka-Korčula na predjelu Dubovo (zbog snijega na kolniku, obilazak: Čara-Smokvica-Kaplja).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (za ostala vozila obilazak je straom cestom DC3 kroz Gorsko kotar) i DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

“Snijeg pada u Lici, Dalmaciji i Slavoniji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme”, poručuju iz HAK-a.

Dio prometnica zatvoren je zbog snijega, a neke su zatvorene i zbog vode na kolniku.

“Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima”, javlja, između ostalog, HAK.

Tijekom noći i jutra probleme na prometnicama stvarala su i prevrnuta teretna vozila, a odmorišta na autocesti A1 bila su popunjena.

 

 

 

 

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer