Published On: Pon, srp 9th, 2018

KAOS JE: Ako uđemo u finale, europska avijacija neće biti dovoljna da preveze sve navijače u Moskvu’

Domaći turistički agenti trljaju ruke od sreće, ali istovremeno razbijaju glave od muke. S jedne strane traje pomama za čartere za polufinalnu utakmicu u srijedu u Moskvi, s druge strane agencije su očajne jer ne mogu osigurati dovoljan broj aviona. Cijene aranžmana nisu nimalo jeftine i kreću se od 7500 do 8790 kuna

Gruba procjena je kako će u ranim jutarnjim satima u srijedu iz Zagreba za Moskvu poletjeti oko 10 čartera s više od 1500 navijača.

‘Veliki nam je problem osigurati dovoljan broj aviona. U jeku smo turističke sezone. Sigurno je kako agencije neće moći doći do dovoljnog broja aviona, kolika je potražnja. Ako uđemo u finale, mislim da će europska avijacija biti premala da sve naše navijače preveze do Moskve’, rekao je za tportal Boris Žgomba, vlasnik i predsjednik Uprave Unilinea, našeg najvećeg turoperatora.

Uniline nudi aranžman od 7500 kuna, u koji je osim čartera uključen doručak u hotelu, ručak u jednom moskovskom restoranu i sve zrakoplovne pristojbe. Nakon utakmice odmah se leti nazad za Zagreb.

Isti paket za istu cijenu, 7500 kuna, nudi i agencija Speranza. Kod Calypso Travela putovanje na polufinalnu utakmicu košta 8625 kuna, dok je Palma Travel izvisila cijenu od 8790 kuna. Ostale agencije, Ban Tours, Spektar putovanja i Atlas, još skupljaju predbilježbe i do kraja dana bi trebale izaći sa svojim ponudama.

 

Podsjetimo, Hrvatski nogometni savez (HNS) je za ogled s Rusijom osigurao dodatnih 3000 ulaznica, i to druge kategorije, čija je cijena 3526 kuna, te treće kategorije, koje koštaju 2101,63 kune.

[envira-gallery id=”402864″]

‘Totalni je kaos. Već smo napunili jedan avion i tražimo drugi. Srećom što je utakmica usred tjedna, na radni dan, a ne za vikend. Najgori dani su subota i nedjelja, kad su svi avioni zauzeti jer je smjena turista’, rekao je Tomislav Kero iz Palma Travela.

Dodaje kako je jagma nevjerojatna i čim je Ivan Rakitić zabio jedanaesterac za pobjedu nad Rusijom u četvrtfinalu, krenula je zvonjava telefona, mobitela i cunami SMS poruka.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare