Published On: Sri, ruj 22nd, 2021

KAO U KABULU: Zašto šuti BH Novinarka dok se prvi obavještajac šerijata, stanoviti Osman, hvali kako tuče novinara Avdu?


Novinarska udruženja još uvijek se nisu oglasila o tvrdnjama direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića da je u centru Sarajeva fizički zlostavljao novinara Avdu Avdića piše Press.

“Ja kada sam imenovan za direktora, on me sreo na cesti i rekao “šta je vi paraobavještajci”. Ja ga nabio nogom i ganjao ga dole. On je onda išao u Ambasadu SAD, FUP, SIPA-u, podnio krivičnu prijavu protiv mene, pa se onda počeo lizat sa mnom”, čuje se Mehmedagić kako govori u razgovoru s glavnom državnom tužiteljicu.

Šutanje i ponižavanje novinara svakako nije karakteristično demokratskim zemljama isto kao što nije karakteristično da se tim ogavnim činom hvali direktor tajne službe.

Nije poznato zašto novinarska udruženja šute i zbog čega ne stanu u odbranu fizički maltretiranog Avdića.

#StopNasiljuNadNovinarima #GoGoBorkaMorešBonaTiTo

0 0 glasovi
Article Rating
5 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Na stranu što je Avdić zaslužio degenek i ako ga je dobio nek ga je dobio, ali šutnja novinara nije nesolidarnost, nego slaganje sa Mehmedagićevim postupkom, jer svi su oni u biti sistemska piskarala i pišu što im se naredi.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Jovke
Jovke
1 mjesec prije

Ovaj novinar je mnogo bezobrazan.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 mjesec prije

Dozvoljeno je samo objektivno halal novinarstvo – zapadni marifetluci se ne toleriraju u Sarajevu! Joj, hoće Bošnjama izaći islam na uši ali velika većina Bošnja to nije u stanju shvatiti jer svi oni imaju u glavi neku romantično-idiličnu sliku posljednjeg Hilafeta a zaboravili su kako aga bije…

Glasač
Glasač
1 mjesec prije

Ako je meni jasno da je Av.Av samo Osmanova pudlica vjerojatno je to jasno i novinarskim društvima.
Osmica laže kako bi odvukao pažnju od zajednički fabriciranih lažnih afera skupa sa Mektićem i Vehabijama koji su protjerani iz Slovenije..