Published On: Tue, Aug 20th, 2013

KAO U BEIURTU: Za ubojstvo profesora Hafizovića ponuđeno 20.000 dolara

Upravni odbor PEN Centra u Bosni i Hercegovini zaprepašten je nečovječnom žestinom i mrakom koji širi poruka o ubojstvu uglednog bh. intelektualca prof. dr. Rešida Hafizovića, člana PEN centra. “Njegovo legitimno pravo da izrazi svoje mišljenje, da kao intelektualac promišlja i analizira fenomene suvremenog svijeta, anonimni glas mržnje pokušava dokinuti pozivom na njegovo ubojstvo”, stoji u priopćenju Upravnog odbora PEN Centra u BiH.

Prijetnja upućena prof. Hafizoviću je, prema mišljenju PEN Centra u BiH, kazneno je djelo i treba ga ne samo javno osuditi nego i pozvati nadležne instance na hitnu akciju da bi se spriječile eventualne posljedice ovog užasnog čina. Kako je objavilo Oslobođenje, osoba koja se predstavlja kao Nejra Islamović je na Facebooku napisala kako daje 20.000 dolara za ubojstvo prof. dr. Rešada Hafizovića, a dodala je da nudi i više “ako ga netko smakne sabljom”.

Ta osoba je poruku ostavila kao reakciju na tekst objavljen 15. kolovoza na portal Saffa, pod naslovom “Mali Homeini sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu”.
Prijetnju su osudili i Ekrem Tucaković, rukovoditelj Službe za odnose s javnošću Islamske zajednice BiH, kao i prof. dr. Ismet Bušatlić, dekan Fakulteta islamskih nauka.

VLM