Published On: Pon, ruj 26th, 2022

Kandidat koalicije Država pozvao Izetbegovića i Bećirovića da odustanu od kandidature

”U interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih dostojanstvenih građana, pozivam Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića da odustanu od svojih kandidatura i omoguće da ova naša zemlja prodiše zrakom pravednosti, prosperiteta i digniteta”

Mirsad Hadžikadić, kandidat koalicije Država, pozvao je Bakira Izetbegovića (SDA) i kandidata ujedinjene opozicije Denisa Bećirovića (SDP) da odustanu od kandidature za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka, a što bi bilo, kako je naveo, u interesu BiH, prenosi N1.

Priopćenje Hadžikadića u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Pročitao sam sljedeću izjavu Denisa Bećirovića na N1: “Bakirov privatni ‘savjetnik’ kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica“.

Ja sam zaista nastojao da svoj život vodim s dostojanstvom i radim za interese svoje profesije, građana, zajednice i države, ne vrijeđajući nikoga i poštujući sve, znajući da se od svakoga može nešto naučiti. Nakon što sam pročitao ovu izjavu Bećirovića, ja više ne mogu šutjeti i moram reći stvari na način koji će on razumjeti.

U ovoj izjavi je jasno da Bećirović ne smije ni da spomene moje ime, a kamoli da se sučeljava sa mnom.

Također je jasno da su on i čelnici SDP-a, od 2018. godine do danas, izvor lažnih insinuacija da smo Platforma za progres i ja “priljepak SDA”, što je apsolutna laž. Nema nikakve poveznice između Platforme za progres i SDA, niti Bakira Izetbegovića i Mirsada Hadžikadića. Čelnicima SDP-a smeta građanska alternativa koju mi predstavljamo. Inače, zašto ne spominju i 3 druga kandidata pored mene, koji su bili protivnici Bećirovića i Džaferovića 2018. godine. Zašto ne spominju svoju koaliciju sa SDA sada u RS-u ili 2010. godine, kada su pobijedili na izborima?

Tako se jedino može objasniti i njihova poruka članstvu pred masovne proteste 30. svibnja 2020. godine, koje je organizirala Platforma za progres, da ne izađu na masovne prosvjede kako se ne bi podigla popularnost Hadžikadiću, a čelnici su izašli da daju izjave podrške. Drago mi je da su mnogi iskreni članovi SDP-a ipak izašli na prosvjede i zajedno sa nama nosili ideju građanskog bunta.

Pozivam Bećirovića da javno objavi bilo kakav dokaz za tvrdnju da sam ja nečiji privatni savjetnik.

Laži više ne mogu da trpim. Ja ću mu odgovoriti na svaku izrečenu. Na engleskom ako treba.

Više se ne može kriti iza namještenih slikanja sa ljudima i zastavama, iza sceniranih stranačkih skupova, iza Frankenštajn koalicije koja mu treba osigurati glasove, jer bez osigurane pobjede on ne smije ući u ring. Čini se da i ovi napadi oslikavaju njegovu paniku i strah.

Više se ne može kriti bježanjem kao što je uradio na N1, usput vrijeđajući čovjeka koga i ne zna.

Vrijeme je za Bećirovića da ušuti i prestane rapidno gubiti glasove sa svakom svojom izjavom.

Vrijeme je da Bakir Izetbegović prihvati odgovornost za stanje u državi, za koje je velikim dijelom odgovorna stranka koji vodi.

U interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih dostojanstvenih građana, pozivam Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića da odustanu od svojih kandidatura i omoguće da ova naša zemlja prodiše zrakom pravednosti, prosperiteta i digniteta”, stoji u zaključku priopćenja lidera Platforme za progres.

Podsjetimo, Bećirović je u proteklu srijedu napustio emisiju Pressing na N1 nakon svega nekoliko minuta, a što je pravdao činjenicom da se nije pojavio lider SDA Bakir Izetbegović kojeg je nazvao “jedinim svojim protukandidatom”.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
2 mjeseci prije

ah ha ha 🤣🤣🤣

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Sve su po,turi,ce potkapacitirane u svakom pogledu, da nije ovih pedofila iz ohr bili bi oni manji od makova zrna.. A biće..

Mujko MAČEK
Mujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
2 mjeseci prije

Kaže izmet izetbegovića potomak BOSNJAKA prve bračne noći pp kmetskom ZAKONU osmanlijskog sluganstva

Nora noćna mora
Nora noćna mora
Šta ti kažeš na ovo?  Mujko MAČEK
2 mjeseci prije

Ma mi smo Musljimani katolici i pravoslavci hahahahaha. Glupiiii tađici tekbviiir Aa DzadzaDzaa 🐷 🐷🥴