Published On: Pon, lip 28th, 2021

KANADA 6 katoličkih crkvi spaljeno do temelja: Sve je krenulo nakon pronalaska dječjih grobova

Prošlog tjedna u zapadnoj Kanadi su izgorjele četiri katoličke crkve, a jučer su u manje od sat vremena izgorjele dvije crkve u Britanskoj Kolumbiji, na području na kojem živi autohtono indijansko stanovništvo, javlja BBC.

Policija je objavila da su crkve potpuno uništene, dodavši kako požare smatra “sumnjivima”. Vijesti o, prema svemu sudeći, namjerno zapaljenim crkvama u Kanadi dolaze nakon otkrića koje je šokiralo Kanadu.

 

Naime, autohtono pleme prošlog je tjedna objavilo otkriće novih 750 neimenovanih grobova na mjestu nekadašnjeg internata, čime je razotkriven djelić kalvarije koju su prolazila djeca autohtonog stanovništva u katoličkim školama za asimilaciju.

Ostaci 215 djece pronađeni su zakopani na mjestu nekadašnje škole za domorodačku djecu u Kanadi, otkriće koje je premijer Justin Trudeau krajem svibnja nazvao potresnim podsjetnikom na sramotno poglavlje u povijesti te zemlje.

Podsjetimo, riječ je o učenicima škole Kamloops Indian Residential School u Britanskoj Kolumbiji, zatvorenoj 1978., a njihovi su ostaci pronađeni uz pomoć posebnog radara. “Uspjeli smo potvrditi ono što je naša zajednica otprije znala”, kazala je o otkriću čelnica domorodačke zajednice Rosanne Casimir.

izvor: medjugorje-info.com
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x