Published On: Sri, lip 9th, 2021

Kalifornija: Najteže suše u povijesti SAD-a

Američka web stranica Monitor objavila je da je suša na zapadnoj obali države u proljeće 2021. godine teža nego prije godinu dana…

Oko tri četvrtine regije suočava s najtežom sušom u historiji u momentima kada je temperatura u zapadnim federalnim državama Sjedinjenih Američkih Država (SAD) iznad normale.

Američka web stranica Monitor objavila je da je suša na zapadnoj obali države u proljeće 2021. godine teža nego prije godinu dana, s vremenskim prilikama koje će ovog ljeta povećati opasnost od požara i nestašice vode.

Na stranici je navedeno da su neki dijelovi zapadnih država poput Kalifornije, Nevade i Washingtona prošlog tjedna doživjeli veoma visoke temperature, više i od 38 stupnjeva Celzijusa.

Tri četvrtine zapadnih država bori se s najtežim stopama suše u povijesti SAD-a.

Guverner Californije Gavin Newsom rekao je kako im je potreban rekordni proračun od dvije milijarde dolara za borbu protiv požara i proširenje flote zrakoplova za gašenje požara.

 

Video: Drought visible in reservoirs across California

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>