Published On: Sri, tra 13th, 2022

KALABUHOV: Sva odgovornost za moguću destabilizaciju u BiH će pasti na predstavnike međunarodne zajednice

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini komentirala je korištenje bonskih ovlasti visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta ponavljajući raniji stav da se on “ne može smatrati visokim predstavnikom”.

– Stoga, on nema ovlaštenja u smislu Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a sve njegove odluke su nelegitimne – navode iz Ruske ambasade.

Obratili su se partnerima iz Upravnog odbora (UO PIC-a) sa zahtjevom da ponište odluku Christiana Schmidta od 12. travnja ove godine, a kojom je suspendiran Zakon o nepokretnoj imovini RS-a, prenosi Oslobođenje.

Podsjetimo, Schmdit je jučer prvi put, otkako je na poziciji visokog predstavnika, iskoristio bonske ovlasti i donio Odluku kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine.

– Ukoliko pojedini članovi UO PIC-a nastave popuštati samovolji Christiana Schmidta, posebno ako se sankcije koriste protiv legalno izabranih političara u BiH, onda će sva odgovornost za moguću destabilizaciju u Bosni i Hercegovini pasti na predstavnike međunarodne zajednice – poručuju iz Ambasade.

Pozvali su sve političke snage u BiH da “pokažu realizam i odmah krenu u direktan dijalog, bez vanjskog posredovanja, kako bi se što prije došlo do kompromisnih rješenja o aktualnim unutarpolitičkim pitanjima, formirala i jačala atmosfera suglasnosti i pomirenja”.

– Samo to, u sadašnjoj kompliciranoj situaciji, može stvoriti uvjete za osiguranje stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini – zaključuju iz ruske ambasade u BiH.

Dnevnik.ba

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Nešto se nama muslimanima sprema a mi glup,ani ne kužimo još, lagumdžija kaže da će nas istrijeb,iti vrlo brzo..

Grabova Draga
Grabova Draga
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Pogledaj primjer Bugarske i Rumunjske. Eto što će se desiti. Remetilački ste faktor i niste dio kršćanske i uljuđene Europe. Vi ste krivovjernici, konvertiti, kvislinzi, suncokreti…i vjerujete u bajke i laži pustinjskog varalice.

🇧🇦❤🇺🇲God Bless America 🇺🇲❤🇧🇦
🇧🇦❤🇺🇲God Bless America 🇺🇲❤🇧🇦
Šta ti kažeš na ovo?  Grabova Draga
1 mjesec prije

Vi ste upravo protiv takve Evrope i njeni vrijednosti,tako da ste i od iste presudjeni za UZP.

🥒🥒🥒🥒 zoki
🥒🥒🥒🥒 zoki
1 mjesec prije

Stovani kalabuhov ko tebe sta pita.

🇧🇦❤🇺🇲God Bless America 🇺🇲❤🇧🇦
🇧🇦❤🇺🇲God Bless America 🇺🇲❤🇧🇦
1 mjesec prije

I ovaj za koji dan pakuje kofere i pravac Moskva.

Last edited 1 mjesec prije by 🇧🇦❤🇺🇲God Bless America 🇺🇲❤🇧🇦