Published On: Sri, stu 24th, 2021

Kakvu vrstu neplaćenog kućanskog rada obavljaju mlade žene u BIH?

U okviru istraživačkog projekta ”Vratiti svoje vrijeme: kampanja za ravnopravne navike u obavljanju kućnog rada među Milenijalkama i Zumerkama zasnovana na istraživanju” koji Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA iz Sarajeva realizira u suradnji sa Centrom za ženske studije Beograd (CŽS) a uz podršku Balkan Trust for Democracy proveli su istraživanje sa 30 mladih žena u dobi od 19 do 34 godine.

Kroz upitnike i šest fokus grupa analizirale su kako je pandemija COVID-19 utjecala na promjene u preraspodjeli i prirodi neplaćenog kućnog rada koji prvenstveno obavljaju žene.

Spisateljica Lejla Kalamujić pozvana je da na osnovu rezultata istraživanja kreira scenarij za strip koji je dizajnirala i ilustrirala Danica Jevđović. Serija ilustriranih stripova će adresirati izazove s kojima su se mlade žene u Bosni i Hercegovini i Srbiji našle tijekom pandemije.  

Prvi strip koji možete otkriti jednim klikom predstavlja zamišljenu junakinju Azru i izazove sa kojima se, kao i mnoge od vas, suočila.

Strip možete pronaći i na društvenim mrežama kao i na web-stranici Crvene.

On služi kao uvod u drugu fazu projekta tijekom koje će, kako bi se predstavili rezultati istraživanja, biti organizirana znanstvena konferencija.

Loš zadah je jedan od simptoma prisutnosti parazita u organizmu! Provjerite imate li ih i riješite ih se brzo i efikasno

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Chara
Chara
14 dana prije

Jedva čekam drugu fazu projekta. Hajd požurite stare vam s moga.

Chara
Chara
14 dana prije

Perem, peglam, pušim…