Published On: Uto, ožu 28th, 2023

KAKVO PONIŽENJE ZA HERCEGOVINU, ZEMLJU BIKIJADA: Susjedna Bosna prije će izgraditi modernu arenu za koride

U Bosni i Hercegovini održavaju se deseci korida, a posljednjih godina jedna od najpopularnijih je ona koja se održava u mjestu Kutanja kod Donjeg Vakufa. Organizator te koride je Hajrudin Haseljić, vlasnik mesne industrije Bajra, koji je veliki zaljubljenik u borbe bikova pa se odlučio na nesvakidašnji potez.

Očito da on želi napraviti koridu koja će se razlikovati od svih ostalih , tako da je počeo sa izgradnjom prave suvremene arene za borbu bikova, ali i tribina za gledatelje, kao i ostalih pratećih sadržaja.

Već godinama tradicionalna korida koju organizira mesna industrija Bajra održava se prve nedjelje u kolovozu.

“Na svom ranču Kutanja Bajra priprema za svoje gledatelje arenu s tribinama. Ljubitelji borbi bikova imat će priliku da lijepo sjede na tribinama. Arena za bikove će biti preuređena, radi se i drenaža, neće biti blata… Ljubitelji ovog sporta uživat će u novom ruhu i ambijentu. Pripreme su u tijeku. Tribine će biti sa lijeve i desne strane, osam kaskada. Tu su i toaleti.” kaže voditelj korida Azem Čauš u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu Oba dobra prenosi Faktor.

Tradiciju održavanja korida u BiH kritiziraju mnoga udruženja za zaštitu životnija, ipak borbe bikova tradicionalno prati veliki broj ljudi. Najpoznatija korida u BiH donedavno se održavala u mjestu Čevljanovići gdje se pod bijelim šatorima i na livadama znalo okupiti i po 100.000 ljudi.

Dnevnik.ba

guest
nije obvezno
4 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
HR🇭🇷HBojovnik

stvarno velika šteta..moš si mislit.

Anonimac

-Ne dajte ljudi nagrdi vola- zadoliga Lujo… Balkan, korida, ništa strašno, osim ozljeđivanja tankoćutih osjećaja boraca za prava životinja “s licem”.. Korida, cajke, vrištava vašarska muzika, desetine janjećih ražnjeva zajapurena lica i muškaraca i žena nadojena rakijom, šljivovicom najčešće u podkozarju poznate kao rakija kozarčanki, jer kad te “mazne” kozarčanka ubijaš i ženu i svetroje djece. Korida fenomen, mentalitet… Opklade, tisuće i tisuće potrošenih novaca guranjem novčanica u rebra harmonike i zaticanjem u oskudne grudnjake polugolih “nevinih” pripadnica nježnijeg spola, koje su tu “slučajno” od jutra do kasnih jutarnjihsati narednog dana

2 months ago zadnji put uredio Anonimac
HR🇭🇷HBojovnik

u tom grmu leži zec

Ritter

Vidi se da si redovan na bikijadama a i pjevaljke ti nisu mrske. Valjda ih nisi diro masnim rukama.