Published On: Čet, sij 15th, 2015

KAKVE DOKAZE KEBO IMA KADA SIPA TAKO TEŠKE RIJEČI? “SDA je ubio svakog tko je nešto znao i mislio!”

”Svi oni koji su drugačije mislili ili su previše znali su ubijeni. Tko je ubio te ljude nitko ne odgovara, a to su sve uradili ljudi iz SDA na različitim funkcijama”, izjavio je u intervjuu za Nezavisne novine dopredsjednik Federacije BiH, Mirsad Kebo nakon što je iz njegova Ureda priopćeno kako je državnom tužiteljstvu predao dokaze o slijevanju ”ogromne količine novca” u BiH.

”SDA neće da otvori ni priču o tajnim fondovima i kada sam jednom to pokušao, kad me nisu zadavili. To su milijarde dolara bez tragova koji se možda čak i koriste za financiranje aktivnosti Islamske države u BiH. Islamska država je već prisutna u BiH i tu ima svoje ljude”, rekao je Kebo istaknuvši kako SDA nema hrabrosti da otkrije mnoga pitanja kao što su “tko je doveo mudžahedine u BiH”.

”Mudžahedini u BiH su mogli doći samo odobravanjem jednoga ili dvojice ljudi”, rekao je dopredsjednik Federacije BiH koji ne prestaje s obtužbama svoje bivše stranke.

”Moja je dužnost da svaku sumnju prijavim nadležnim organima i to što su otvorili predmet ovako brzo nešto govori. Ne znam šta će biti, ali sam čovjek koji jasno iznosi svoje mišljenje i ne bojim se nikoga, samo Boga, i to oni znaju”, poručio je Kebo.

Rekao je kako ”istina ne bira kada će se pojaviti” i odgovorio na optužbe SDA da je svojim istupima doveo u pitanje formiranje državne vlasti.

”Kako jedan pojedinac koji nema političku stranku iza sebe može ugroziti formiranje vlasti? Istina je ta koja poremećuje i spreman sam, ako ova vlast misli da opstruiram njezino formiranje, povući se u kućni pritvor na mjesec dana, da oni to završe i podijele “zlatne kašike” narodu, pa da nastavim gdje sam stao. Istina je došla i do Džaferovića (Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH, op.pr.) i mnogi pitaju zašto baš on. On uopće nije bitan i on mi nije bio deseti na listi mojih razmišljanja”, rekao je Kebo.

Dodao je kako ima toliko dokaza da ”im je najbolje da se pokupe, odu i drugim ljudima daju da formiraju vlast”.

”Očekujem samo da institucije rade svoj posao, ali samostalno i bez pritisaka i uticaja moćnika, a ne da Izetbegović postavlja pitanje odakle meni karte. Sada ja njega pitam otkud on zna da sam ja u prvoj dokumentaciji poslao karte. On time sam sebe optužuje i govori o uticaju na te organe”, rekao je Kebo o dopredsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, koji je poručio kako ne želi preko medija govoriti o Kebi i njegovim istupima u javnosti.

Kebo pak kaže kako je rukovodstvo SDA otišlo s kursa na kojem je bio Tihić i vratilo se onome što je neko zamislio prije 20 ili 30 godina.

”Oni su puno moćni, puno bogati i s puno novca imaju ljude u različitim institucijama. Oni ne znaju šta je država, misle da je to privatno vlasništvo sultana. Imaju sve, svoje privatne službe, itd… Zašto se Izetbegović nije pojavio u Parizu na skupu protiv terorizma, a gotovo svi lideri su bili tamo?”, rekao je Kebo.

Inače, iz Kebina Ureda priopćeno je kako je u srijedu navečer primio novu obimnu dokumentaciju u vezi s “ogromnim količina novca koje su iz cijelog svijeta stizale za pomoć građanima Republike Bosne i Hercegovine”, objavljeno je iz njegovog kabineta.

U priopćenju se navodi kako je “novac u velikom objumu zloupotrebljen za formiranje paradržavnih obavještajnih i naoružanih formacija, a koje se vezuju za izvršenje najtežih kaznenih dijela“.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare