Published On: Pet, pro 15th, 2017

17 GODINA MAJORIZACIJE: Danas nastavak kršenja Daytona, kršenja Ustava, negiranja konsocijacije…

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koje je jutro malo prije pet sati prekinuta nakon izglasavanja seta zakona o trošarinama je nastavljena nešto iz 10 sati, javlja Hrvatski Medijski Servis. Sjednici su od ukupno 42, nazočna 22 zastupnika, što je kvorum nužan za održavanje sjednice.

Zastupnički dom danas će raspravljati o Zakonu o izmjenama i dopunama izbornog zakona kojeg je na prijedlog Kluba Hrvata ranije usvojio Dom naroda. Tim zakonom regulira se način izbora izaslanika u Dom naroda Federalnog parlamenta, na način da se svakom od konstitutivnih naroda i ostalim omogućava proporcionalno predstavljanje, broj izaslanika srazmjeran je broju pripadnika svakog od naroda u svakoj od 10 županija u odnosu na ukupan broj pripadnika svakog naroda u F BiH.

Zakon također definira način izbora članova Predsjedništva BiH iz Federacije, sukladno načelu da “jedan narod drugome ne bira predstavnike u “državni vrh”, te način izbora vijećnika u Gradsko vijeće Mostara.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači zastupnici Nezavisnog bloka Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović.

Zastupnici trenutno raspravljaju o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojeg je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara BiH./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare