Published On: Sri, stu 17th, 2021

Kako to da su prijetnje rezanjem glave postale tako normalan narativ u “najgrađanskijem” dijelu BIH

Istražitelju MUP-a Županije Sarajevo, koji je od prvog dana bio uključen u istragu o likvidaciji sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju, određene osobe povezane s kriminalnim podzemljem prijete smrću, pozivajući već duže vrijeme na pripremanje njegovog ubojstva, piše Avaz.

Deseci poruka, koje je istražitelj dobio izravno na broj mobitela, a proslijeđene su Tužiteljstvu ŽS, za sada još uvijek stoje kao mrtvo slovo na papiru.

Prijetnje su dobivali i ostali članovi istražnog tima, no pitanje je zašto Tužiteljstvo ŽS nije poduzelo konkretne poteze.

Jedna od poruka koja je stigla istražitelju je i “Odrezat ćemo ti glavu i baciti je u tursko Sarajevo”, “Ti si obični poturica”… Njemu je ranije bombom razneseno vozilo.

Avaz piše da tužitelji, umjesto da sve istraže, rade na tome da se ovoj osobi oduzme sigurnosna dozvola, pod krinkom da je radio za strane obavještajne agencije.

Ovaj istražitelj je bio uključen u istragu o likvidacijama od samog početka. No, odlukom Tužiteljstva ŽS MUP ŽS je uklonjen iz daljnje istrage, a ona je sada povjerena SIPA-i.

Iako SIPA od samog počinjenja kaznenog djela ubojstva pripadnika MUP-a ŽS poduzima radnje u predmetu, naredbom Tužiteljstva ŽS od 12. studenog naloženo je SIPA-i da nastavi daljnje istražne aktivnosti u cilju otkrivanja suizvršitelja ubojstva i prikupljanja dokaza – izjavila je glasnogovornica Tužiteljstva ŽS  Azra Bavčić.

Odluka, koju potpisuju tužiteljice Aida Topalović i Šejla Heljić, dolazi 10 dana nakon što je MUP ŽS dostavio dopunu izvještaja o osobama za koje se osnovano sumnja da su počinile likvidaciju, kao i njihovim pomagačima.

Radi se o prvoosumnjičenom Aleksandru Macanu s Pala i još najmanje pet osoba. Za Macanom je tek jučer raspisana međunarodna tjeralica, iako je izvještaj Tužiteljstvu ŽS upućen 5. studenog.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bollero
Bollero
1 godina prije

E moje Bošnje, niste vi nizašta… Šta kaje, “državotvorni narod” 🙁 ?!