Published On: Pet, kol 23rd, 2019

Kako su Peđa i SDP uvrijedili Hrvate u BIH i koji je smisao djelovanja oporbenih stranaka u Hrvata?

Prije nekoliko danas prvak Naše Stranke Peđa Kojović te još neki lik iz SDP-a koji se smatra šefom te partije izjavili su da je Čovićev cilj s Izbornim zakonom sebi osigurati kao i HDZBIH potpuni monopol nad Hrvatima u BIH.

Što su na to rekle oporbene stranke u Hrvata u BIH?

 

One naprosto ne rade svoj posao. Umjesto HDZBIH upravo su se one  trebale  obrušiti na Našu stranku i SDP kad su rekli to što rekli.

Jer ako postoji stanje koje HDZBIH omogućuje monopol na Hrvate to je ovo stanje. Stanje neustavnog izbornog zakona.

U ovom stanju HDZBIH može komotno uzimati 90% glasova, čak i od onih nezadovoljnika. Kao što SDA u ovakvom stanju može računati na minimalno 50% glasova. Uz najgore moguće izdanje svoje politike.

Izgleda da je cilj Peđe Kojovića i SDP-a da SDA zadrži monopol nad Bošnjacima.

Drugi cilj im je da nikada ne odbiju pera glasova od hrvatskog korpusa. Retorikom dodvoravanja bošnjačkom nacionalizmu oni se demaskiraju. Kao pseudograđanske stranke koje hrvatski glasovi ne zanimaju. A ako ih zanimaju onda su to Hrvati od sećije. Oni koji pristaju da je Alija otac domovine. Oni koji će skupa s Peđom njemu na mezarje o godišnjici smrti.

Na čemu su uostalom sve bošnjačke partije dizale glasače nego na sotonizaciji HDZBIH i Čovića kao glavnog neprijatelja Bošnjaka? Zavađajući svoj narod sa svojim komšijama.

Stoga je i interes i građanskih stranaka donošenje zakona koji bi omogućio pluralizam i kod Hrvata i Bošnjaka.

No kako to nisu građanske stranke tog interesa nema. Da ga ima Peđa i SDP BIH bi skupa s HDZBIH tražile usvajanje Izbornog zakona, kao preduvjeta slabljenja nacionalnih stranaka

Neka uostalom dokažu da pod ovim uvjetima HDZ i SDA nemaju osiguran monopol.

 

No što je s hrvatskim oporbenim stranakama. Ovaj proglas SDP i Peđe trebao je uvrijediti upravo njih. Jer SDP i Peđa žele reći da će Hrvat, kad bude osiguran da ga nitko neće preglasavati monentalno i nagonski glasati samo i samo za HDZBIH. Što je suluda teza kojom se ne vrijeđa HDZBIH nego Hrvat u BIH.

Zašto nakon tog priopćenja nisu zagrmili HSS,  HRS i HDZ1990. Zašto nisu poslali proglas : Upravo ovaj zakon, neustavni omogućuje HDZBIH-u monopol, “Nisu hrvati ovce pa da vazda glasuju za istu stranku”

Umjesto tog oni se bave HDZ-om , iako bi glasače dobijali da napadaju majorizaciju političkog Sarajeva i više se i glasnije bore za izborni zakon nego sam Čović.

Suludo ili ne, al Čović nameće kao demokrat dok DF, SDP i Naša stranka fingiraju borbu protiv segregacije i monopola HDZBIH dok u suštini rade za to da SDA ostane jak.

HDZ se ovim potezom doista bori za europske vrijednosti. Za pravo HSS-a, HDZ1990 i HRS-a da sutra bolje prođu na izborima. Pa čak i za pravo SDP-a i Naše stranke da uzmu nešto hrvatskih glasova ali i bošnjačkih.

Pri tome ga Naša stranka i SDP napadaju a hrvatska oporba šuti.

Izborni zakon koji će onemogućiti daljnju  halalizaciju Hrvata u BIH  put je  u pluralizam i demokratizaciju ne samo  Hrvata u BIH nego i Bošnjaka u BIH.

I Bošnjak kojeg uvjeravaju da je bošnjački interes preglasavanje na neki je način žrtva postojećeg zakona. On ne glasuje za svoje dobro i sreću, nego za tuđe poniženje i nesreću. A tu sreće nema.

Hrvatske “oporbene” strančice svojim neradom same sebe diskreditiraju. One moraju preuzeti kormilo borbe za pravo ustavnog Izbornog zakona. Jer su upravo te stranke najveće žrtve neustavnog Izbornog zakona. A HDZBIH najveći dobitnik ovog izbornog zakona.

Dakle neustavnim izbornim zakonom gube Hrvati i hrvatske oporbene stranke. Gube Bošnjaci i bošnjačke strančice okupljene oko SDA sećije.

Sve stranke u Bošnjaka bi rasle a SDA bi padao kad bi taj zakon došao u sklad s Ustavom.

Sve stranke u Hrvata  bi rasle a HDZBIH bi padao kad bi taj zakon došao u sklad s Ustavom.

Koliko je stvar apsurdna, Čović i HDZBIH vode bitku za prava HRS-a, HDZ1990, HSS-a, Naše stranke, SDP-a, SBB-a, i za to vrijeme kriv je svima.

Čudna zemlja, čudnih političkih futurista.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare