Published On: Sri, lis 24th, 2018

KAKO SE STVARI MIJENJAJU: Hrvatska je u ratu pomagala imigrantima da uđu u RH, sad ih tjera suzavcem…

Brzom intervencijom i prisebnošću policajaca situacija nije izmaknula kontroli, iako su migranti pokušali izvršiti proboj prema granici i preko obližnje livade.

U skladu s mjerama osiguranja državne granice, službenici MUP-a Hrvatske su na dijelu mosta nedaleko od graničnog prijelaza, koji pripada teritoriju Hrvatske, podigli ogradu kako bi spriječili eventualne nasilne pokušaje ulaska u zemlju.

Blizu 250 imigranata ne odustaje u pokušaju da  uđu na područje Europske unije, ali je situacija prema riječima službenika GP BiH i MUP-a USK pod kontrolom i nisu zabilježeni veći incidenti niti fizički sukobi između policije i migranata kako neki mediji izvještavaju.

“Jedno je naguravanje, a drugo fizički sukob. Da neki migrant fizički napadne policijskog službenika uslijedio bi odgovor. Napominjemo da niti jedan policijski službenik niti migrant nije povrijeđen na GP Maljevac”, kazala je  glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković.

Ona je istaknula da je zabilježen pokušaj samoozljeđivanja jednog migranta hladnim oružjem, ali da ga je u tome spriječio policajac.

I dok policija na području BiH blokira migrante da nasilno, bez dokumenata, dođu do hrvatske granice, za to vrijeme helikopter MUP-a Hrvatske nadlijeće područje i iz zraka detaljno prati situaciju.

Grupa od blizu 250 migranata čini se da će i drugu noć zaredom prenoćiti nekoliko desetina metara od GP Maljevac koji je potpuno zatvoren za promet.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare