Kako se petogodišnji Noa izgubio u centru Zagreba pa vratio kući tramvajem

NAKON tri sata neizvjesnosti, danas je pronađen petogodišnji Noa za kojim je tragala i zagrebačka policija.
Malo iza 17 sati istrgnuo se baki iz ruke na Glavnom kolodvoru, a nakon što je ušao u tramvaj broj 2, pronađen je u obiteljskoj kući gdje živi s roditeljima kako se igra, javlja HRT.
Pri povratku kući je promijenio dva tramvaja.
“Ušao sam u jednu ‘dvojku’ i onda, nakon te ‘dvojke’, ušao sam u drugu. Prva je ‘dvojka’ išla prema Žitnjaku, a druga prema Črnomercu i u nju sam ušao”, kazao je malo Noa i dodao kako se snašao – lijepo.
Pomogla mu putnica iz tramvaja u kojem je bio
Dječaku je na putu pomogla jedna putnica koja je s njim izašla iz tramvaja na stanici na Svetom duhu. Otišao je do kuće, našao ključ i upalio kompjuteru i počeo gledati crtiće.
Zabrinuta majka kaže da je proživjela teške trenutke, a baka Vesna kojoj se Noa izgubio pokušala je sama naći unuka, no kad nije uspjela, pozvala je policiju. “Nisam vidjela kad je ušao u tramvaj”, kazala je baka.
Policija je brzo reagirala, tražili su malenog Nou po nadzornim kamerama, obavijestili su taksiste i djelatnike ZET-a o tome što se dogodilo.
U akciju traženja Noe uključio se i Ured za upravljanje u kriznim situacijama. Svi se slažu da je pravi poduhvat kada petogodišnjak uspije promijeniti dva tramvaja i iz centra Zagreba doći do svoje kuće.