Published On: Čet, ožu 14th, 2013

KAKO SE KALIO BOKSIT: U povodu Dana Aluminija, izložba fotografija iz tvorničkih pogona

U povodu proslave 16. obljetnice obnove rada u Aluminiju d.d. Mostar, u Galeriji Aluminij postavljena je izložba umjetničkih fotografija koje je u tvorničkim pogonima načinio mostarski fotograf Marin Margeta.
Njegovo je umijeće već višestruko osvjedočeno, a serija fotografiranja naših pogona i djelatnika na radnim mjestima izvrsno je proniknula u bit onoga što djelatni prostor u Aluminiju jest, navode iz Aluminija.
Dodaje se kako crnobijela tehnika izradbe više od petnaest izloženih Margetinih uradaka još snažnije dočarava svijet i okružje u kojemu djelatnici Aluminija zarađuju kruh svagdanji, a bez obzira na tu skupinu odabranih, u mnoštvu izvrsnih fotografskih ostvarenja, ono što izloženi uratci prikazuju zapravo je počast cjelokupnomu radničkom kolektivu i samomu Aluminiju, kao istinskomu hercegovačkom divu.
Izložba je lijepo uklopljena u galerijski prostor, moguće ju je razgledati svakim radnim danom, u razdoblju od 7 do 20 sati, a postav ostaje dostupan javnosti do 8. travnja 2013. godine.
 

 
 
 
Ulaz je besplatan.

bljesak.info l Poskok.info