Published On: Sub, sij 3rd, 2015

KAKO JOSIPOVIĆU ODUZETI GLASOVE: Omraženi Mesić na jednom ga podržava

Stjepan Mesić jedan je od najomraženijih likova u hrvatskoj javnosti u BIH, zbog svoje istrajne potpore tijekom dva puna mandata sarajevskom centralizmu. Mandat Ive Josipovića obilježio je zaokret prema Hrvatima u BIH. Josipović naime nije primao daidže na Pantovčak, Platformu je osudio ,Budimira nikada nije primio, i odnose je održavao sa legitimnim predstavnicima Hrvata u BIH, ponavljajući kako je izborni zakon u BIH nepravedan i kako ga treba mijenjati. Po pitanju trećeg entiteta on nije rekao “nekakav  tamo treći entitet” niti “Protiv sam trećeg entiteta”. Rekako je da nije na predsjedniku RH da iznosi ideje unutarnjeg preustroja BIH, ali da svaka ideja koja se predlaže kroz demokratske procedure ima pravo izići u javnost i nitko je nema pravo stavljatiu područje zabranjene misli, budući da se tu radi o osnovnim političkim slobodama. Zbog takvog stava  i odnosa s Čovićem kojeg je na Pantovčak primio cijeli niz puta, a s njim redovne susrete imao  i u Mostaru, Josipović je naišao upravo na napade Stjepana Mesića koji ga je optužio da radi na “rastakanju Bosne” i za potporu “genocidnom Dodiku”. Paralelno s tim idu napadi na Josipovića od strane Banca i Čička na medijima u RH koje plaća Vlada Platforme (Bujica TV) .
Ne pamti se potom niti jedan napad Stjepana Mesića na Karamarka i njegove priče o retuđmanizaciji, iako je Mesićev program bio jasna “Detuđmanizacija” na čemu je i dobijao izbore.
Odjedanput, danas, Banac, budući savjetnik Kolinde Grabar na Pantovčaku ukoliko dotična pobjedi sjedi u njenom taboru, dok je Mesić preko noći postao potpora Josipoviću?
Što se događa prosudite sami.
Ako je Josipović tražio od Mesića potporu napravio je popriličan zajeb. Ako mu je Mesić samoinicijativno dao potporu napravio mu je medvjeđu uslugu, očito s namjerom. Hrvati u BIH na izborima u pravilu glasuju za HDZ, makar HDZ kandidirao za predsjednika Teletabisa. Na iduće izbore izlaze zbunjeni.
Iza Kolinde stoji Hanžeković , hrvatski gulikoža., trilaterana skupina i cijeli niz likova koji ni po čemu ne odaju naklonjenost hrvatskom pitanju u BIH (Banac) a evo Josipovića podupire Mesić.

Video

Pamet dakle  u glavu!

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare