Published On: Sri, pro 15th, 2021

KAKO JE SLAVNI SPORTAŠ UBIO BIVŠU ŽENU I LJUBAVNIKA!? Tretiraju ga kao kralja, a on je svima ovako odgovorio…

I sad je i službeno slobodan. Nakon svih ovih godina, došao je kraj i za uvjetnu slobodu. Spreman je za “mirnu” mirovinu, ako u međuvremenu opet ne zastrani…

Svi su jednom čuli za “skandal svih skandala”, makar i ne pratili pomno američki nogomet, jer O.J. Simpson sinonim je devedesetih za Amerikance baš kao i afera Levinsky – Clinton.

U utorak, danas, zaokružio je devet godina zatvora zbog sudjelovanja u oružanoj pljački i otmici u Las Vegasu 2007. O.J. Simpson iz zatvora je izašao 2017. i od tada je na uvjetnoj slobodi.

Čin užasa, ali tko je kriv?

Što se dogodilo? S još nekoliko naoružanih kriminalaca provalio je u hotelsku sobu u Las Vegasu i prisilio dvoje kolekcionara sportskih predmeta da im predaju stvari koje su navodno pripadale Simpsonu, kao i druge sportske predmete. Godine 2008. osuđen je na maksimalnih 33 godine zatvora za oružanu pljačku i napad.

Dakako, ono što je on smatrao, da je to suđenje i kazna bili prenapuhani, a vezano uz “zločin” za koji nije osuđen.

Simpson je dospio na naslovnice američkog tiska tijekom suđenja 1995. u kojemu je bio optužen za ubojstvo bivše supruge Nicole Simpson i njezina prijatelja. Američka javnost danima je raspravljala o detaljima suđenja poput pristaje li mu krvava rukavica pronađena na mjestu ubojstva ili ne.

 

Od tadašnjeg heroja američkog nogometa, O.J. Simpson postao je osumnjičenik za ubojstvo.

“Ne trebamo se vraćati i oživljavati najgori dan naših života. Moja obitelj i ja ušli smo u fazu života koju nazivamo “bez negativnosti”. Želimo se fokusirati samo na pozitivne stvari”, rekao je Simpson u telefonskom intervju za The Associated Press. Živi mirnim životom i igra golf gotovo svakog dana.

Koljena koja su mu pomogla da dođe do nogometne slave na Sveučilištu Južna Kalifornija, i u NFL-u igrajući za Buffalo Billse, danas više nema, zamijenio ih je, a nedavno je imao i jednu operaciju na očima. Osim toga u dobrom je stanju i održava bliske odnose sa svojom djecom i ostalim rođacima, piše Time.

No rođaci njegove bivše supruge i Goldmana su ogorčeni što on živi ugodnim i mirnim životom, dok je život njihovih voljenih ugašen tako naprasno i tragično.

“Ne gušim se u svojoj tuzi, no svaki korak kojeg napravim, svaku prepreku koju prođem, ja ili moja djeca, podsjeća me na to da su to trenuci koje ne mogu podijeliti sa svojim bratom koji mi nedostaje”, rekla je Goldmanova sestra Kim, u intervju.

Pita se da li Simpson poštuje svoju uvjetnu kaznu.

“Čujem da živi u Las Vegasu i da ga tretiraju kao kralja”, rekla je Goldman sarkastično. Dodala je i da rijetko kada pomisli na njega osim ako ga netko spomene.

 

Njegovo suđenje bilo je “suđenje stoljeća”, trajalo je gotovo godinu dana i otvorilo niz pitanja rasizma, lošeg ponašanja policije, obiteljskog nasilja.

Branio ga je odvjetnički “Dream Team” kojeg su činili Johnnie Cochran Jr. i F. Lee Bailey. Porota ga je oslobodila 1995. godine po presudi koja je podijelila zemlju uzduž već prisutne i snažne rasne linije. Mnogi su Amerikanci bijelci mislili da se izvukao s ubojstvom, dok su Afroamerikanci smatrali da je nevin.

On i dalje inzistira i ponavlja svoje tvrdnje da je nevin, a taj slučaj ubojstva službeno se vodi kao neriješeno. Obitelji žrtava podigle su protiv njega civilnu tužbu a 1997. godine naređeno mu je da plati 33,5 milijuna dolara zbog smrti.

Jedan dio njegove imovine je zaplijenjen i prodan na aukciji, no većina tog iznosa zapravo nije naplaćena. Od svog izlaska iz zatvora u listopadu 2017. godine u kojem je proveo devet godina zbog optužbi za pljačku i otmicu, drži se ispod radara.

Inzistirao je u tvrdnji da je njegova osuda zbog pokušaja krađe svojih vlastitih suvenira, nepoštena. No nije htio ništa reći protiv sustava.

“Vjerujem u pravosudni sistem i poštujem ga. Odslužio sam svoju kaznu”, rekao je

Nakon izlaska iz zatvora u Nevadi mnogi su očekivali da će se vratiti na Floridu, gdje je živio nekoliko godina. No prijatelji u Las Vegasu nagovorili su ga da ostane tamo.

“Grad je bio dobar prema meni.”

Veliki skandal, velika priča, a je li on na kraju i bio krivac za smrt svoje bivše žene, možda nikad nećemo saznati…

Autor:P.V.
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
7 mjeseci prije

Djubre podmitilo sve, da izađe na slobodu. I to je Amerika, lova i sve rješivo, uključujući i ubojstva.