Published On: Pon, srp 25th, 2022

Demistificiranje mogućih mjera OHR-a: Ulaze li u klub Hrvata i Edim i Razim ili samo jedan od njih dvojice?

Naslov ovog članka je mogao biti i „Zašto mrzite komšiju Hrvata“ jer uistinu nikada u tako kratkom vremenu uposlenici AID-a u sarajevskim medijima nisu u javnost pustili toliko šovinističkih i antihrvatskih tekstova, koji odreda šire lažne informacije i sluđuju bošnjačku javnost. Ipak u duhu multikulture, tolerancije i merhameta, kao sarajevske vodeće izvozne grane, prvenstveno ćemo se baviti ,temom „Kako je Schmidt za Bošnjake postao njemački turist”.

U nastavku ćemo probati objasniti što je to Schmidt predložio (ako uzmemo zdravo za gotovo ono što je neslužbeno objavljeno u medijima), a što ga je u samo par dana srozalo s pozicije omiljenog prosvjetitelja do omrznutog podržavatelja nacizma.

Dom naroda Federacije i odluka Ustavnog suda BiH

Klubovi konstitutivnih naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije broje po 17 izaslanika. Ustavni sud je rekao da nije u redu da se iz svake županije mora birati 1 Bošnjak, 1 Hrvat i 1 Srbin jer se time grubo narušava proporcionalnost, tj. vrijednost glasa unutar svakog naroda s obzirom da je Dom naroda = dom konstitutivnih naroda, a ne dom županija (kantona).

  • Primjer 1: Kada se promatra hrvatski narod u Federaciji, NIJE u redu (NIJE sukladno Ustavu BiH) da 24 Hrvata iz Bosansko-podrinjske županije (popis 2013.) vrijede kao 33.600 Hrvata iz Posavine i da obje te županije biraju podjednako – po jednog izaslanika u Dom naroda.

Ovih se dana Bakir Izetbegović i reis Kavazović posebno brinu za politički sudbinu Hrvata koji uživaju okruženi tolerancijom i merhametom, pa kako ih ne bi dodatno nasekirali možemo slično pokazati i na drugom primjeru.

  • Primjer 2: Kada se promatra bošnjački narod u Federaciji, NIJE u redu (NIJE sukladno Ustavu BiH) da 718 Bošnjaka iz Zapadnohercegovačke županije (popis 2013.) vrijedi kao 146.652 Bošnjaka iz Središnje Bosne i da obje te županije biraju podjednako – po jednog izaslanika u Dom naroda.

To predstavlja diskriminaciju i grubo kršenje temeljnih demokratskih načela koja se ostvaruju legitimnim političkim predstavljanjem. Tako kaže Ustavni sud BiH.

HNS je temeljem presude Ustavnog suda izradio prijedlog Zakona koji je usvojen u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a prema kojem se presuda Ustavnog suda (predmet „Ljubić“) implementira definiranjem praga od 5%, što bi rezultiralo da 4 izabrana Hrvata čiji izbor na način postojećeg izbornog zakona narušava demokratska načela (Tuzlanska, Sarajevska, Unsko-sanska i Bosansko-podrinjska županija) zajedno biraju jednog izaslanika koji će predstavljati te 4 županije u Domu naroda Federacije.

Za dobronamjernog bošnjačkog čitatelja koji u ovom trenutku želi prekinuti čitanje teksta i početi pisati komentar „Aparthejd, aparthejd …” ovo ne govori ta omrznuta UZP-ovska čeljad nego kaže Ustavni sud. A i Bakir i Peđa Kojović kažu da se presude Ustavnog suda moraju poštivati. Kad se odnose na Milorada Dodika. Društvo Bakira Izetbegovića se požalilo da prijedlog HNS-a ugrožava vitalni nacionalni interes Bošnjaka. Ustavni sud im je odgovorio da se ne prosipaju. „Ševe s kliksa” su ovoj vijesti posvetile 10 minuta.

Sada ćemo kratko predstaviti 4 Hrvata iz ove 4 županije izabrana u ovom sazivu Doma naroda (2018.-2022.). Opisat ćemo ih kroz njihove osobne relacije s ustavnom materijom i zakonom općenito.

  • Boris Krešić (iz Tuzlanske županije) – tipičan čudak iz DF-a. U medijima zapažen po borbi za Vladu Tuzlanske županije u kojoj neće biti ministara iz reda hrvatskog naroda (Ustavni sud Federacije je presudio da je to neustavno).
  • Damir Marjanović (iz Sarajevske županije) – poznat po godišnjem ritmu ulazaka u postojeće i osnivanje novih stranaka. Uzoran profesor i znanstvenik. Hrvati su ga upoznali kroz borbu za B/H/S jezik, kojeg Ustav ne poznaje. Komšić je 2014. godine javnost upoznao s dijalogom između njih dvojice koji je tekao ovako: „Damire, molim te, reci mi šta si. Njegov odgovor je bio da je ostali, da je iz mješovitog braka i da mu ne pada na pamet da se opredjeljuje.”. Koga zanimaju i detalji, evo linka:

https://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/komsic-damir-je-htio-da-bude-“ostali”-pa-da-bude-bosnjak-pa-onda-hrvat-!-14887.html

  • Edim Fejzić (iz Bosansko-podrinjske županije) – kažnjen novčano i uvjetnom kaznom od 3 mjeseca zatvora jer je kupovao glasove na izborima 2018. godine. Poznat i po incidentu 2020. godine kada je nasrnuo na zastupnika SDA Nijaza Musića jer mu je ovaj čestitao Božić. „Hrvat“ Fejzić je tada rekao: „Ja sam musliman i to sam dokazao, jer da mene nije bilo Goražde bi palo 1994.“.
  • Anel Šahinović (iz Unsko-sanske županije) – izaslanik iz Unsko-sanske županije je nažalost preminuo prije 2 mjeseca u svojoj 35. godini života. Rahmet mu duši pa ga nećemo dalje spominjati u tekstu, nego ćemo nastaviti s njegovom „zamjenom“ – Hrvatom Razimom. Naime, Anel je u Dom naroda ušao u „ždrijebu“ između njega i drugog Hrvata iz Unsko-sanske županije – Razima Halkića (SDP). Protiv navedenog Razima Halkića je potvrđena optužnica zbog kaznenog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. „Hrvat“ Razim je kao predsjedavajući Skupštine (iz reda hrvatskog naroda) usmeno ponudio i obećao Zikriji Dudiću da će ga imenovati za direktora JU Direkcije za ceste USK-a, a ovaj je u zamjenu trebao glasovati za budžet USK za 2021. godinu.

Za razliku od konkretnog prijedloga HNS-a, bošnjačke stranke su zagovarale ideju da se zanemari presuda Ustavnog suda BiH i da u Domu naroda Federacije i dalje mora biti mjesta i za Borisa i za Damira i za Edima i za Razima.

Što znači prag od 3% za popunu kluba Hrvata?

Tu na scenu stupa visoki predstavnik. Schmidt je smislio „solomonsko“ rješenje za ovu situaciju koje je puno bliže bošnjačkom zahtjevu. On je predloženi prag od 5% spustio na 3% kako bi i dalje bilo mjesta i za Borisa (Tuzlanska županija) i za Damira (Sarajevska županija), samo bi se Edim i Razim morali „dogovoriti“ koji od njih će u Dom naroda jer više ne bi bilo mjesta za obojicu, nego samo za jednog.

Zaključimo – sva ova „patriotska drama“, pozivanje na demonstracije, pobunu, sukobe itd. je samo zato što po Schmidt-ovom prijedlogu u Dom naroda Federacije ne bi više mogli i Edim i Razim, nego samo jedan od njih dvojice (ili Edim ili Razim).

Kao i obično, najžustriji u osudi prijedloga je bio Hrvat Željko K. koji je u prijedlogu OHR-a (Schmidta) da u klub Hrvata više ne mogu ući obojica (i Edim i Razim), nego samo jedan od njih vidio urotu međunarodne zajednice protiv muslimana i islama !??

Što znači prag od 3% za popunu kluba Bošnjaka?

Zašto SDA posebno protestira protiv 3 posto. Radi Edima i Razima u klubu Hrvata? Možeš misliti. Ne leži zec u tom grmu.

Naime, SDA može računati na jednog izaslanika Bošnjaka u Domu naroda iz Tuzlanske, Sarajevske, Zeničko-dobojske, Unsko-sanske i vrlo vjerojatno Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije. Ali to je samo 6 od 17 izaslanika i to garantira samo 2 od 5 mjesta u klubu Bošnjaka u Domu naroda na državnoj razini.

Ne bude li se birao jedan Bošnjak iz svake županije: Herceg-bosanska, Posavska i Bosansko-podrinjska, nego se ti mandati preraspodjele Tuzli i Sarajevu, SDA će biti na maksimalno 6 ili 7 Bošnjaka u Domu naroda Federacije, odnosno 2 Bošnjaka (od 5) u Domu naroda na državnoj razini. To je poraz SDA!

S bošnjačkim izaslanicima iz ovih manjih županija SDA može do 9 Bošnjaka u Domu naroda Federacije i 3 Bošnjaka u Domu naroda na državnoj razini. To je pobjeda SDA!

Pa zašto se onda Narod i pravda, Naša stranka, SDP bore za nešto što ih vodi u poraz? Zato što SDA-DF mašinerija uspijeva napraviti histeriju u kojoj ti se ne dozvoljava da razmišljaš svojom glavom nego tuđom. A Nikšić (SDP) je i proračunat. Pitanje je za koga on uopće igra, što priželjkuje i čega se pribojava.

Zaključimo

Znamo da sve ovo zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Ponovimo još jednom! Zašto je Schmidt u bošnjačkoj javnosti odjednom postao podržavatelj nacizma i zbog čega na vodećim sarajevskim portalima traje višednevna šovinistička kampanja protiv komšija Hrvata. Zato što bi prema mogućoj Schmidtovoj odluci Boris i Damir i dalje imali zagarantirano svoje hrvatsko mjesto u Domu naroda, a Edim i Razim bi morali odigrati jednu na „male golove“ koji od njih dvojice ide u Doma naroda.

U ovom tekstu smo se dotakli samo teme praga od 3 posto koju bošnjačke stranke posebno žestoko problematiziraju. Nećemo sada komentirati ostale dijelove neslužbenog prijedloga OHR-a u kojem se uvažavaju sve moguće želje i zahtjevi bošnjačkih stranaka oko tzv. deblokade Federacije itd.

Nadamo se da vam je ovaj tekst barem malo razjasnio histeriju oko 3% i što je u pozadini svega navedenog.

Ovo je trenutačno u Sarajevu razlog za rat i nemire.

Zastrašujuće!

guest
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ban dabalebad
Ban dabalebad
7 mjeseci prije

Ko s Turcima tikve sadi od glavu mu se razbiju.

Nikokaoja
Nikokaoja
Šta ti kažeš na ovo?  Ban dabalebad
7 mjeseci prije

Tekst je toliko jasno objasnio stvari, da su bilo kakvi komentari visak!

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Ban dabalebad
7 mjeseci prije

I razbile su se Rizvanbegovićevim otprdcima od glavu. Ne postoji primjer da se nahrpina u jednoj zemlji proglasila pripadnicima plemena u susjenoj monarhiji i tako sebe i svoje porodice proglasili nacionalnom manjinom u sopstvenoj državi.

Šićar Kroacije je previše tanak za ono što ste očekivali. Ali ste bili odlično topovsko meso.

Diplomata-nesudjeni
Diplomata-nesudjeni
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
7 mjeseci prije

UDARNA VIJEST
KOMSIC NA OTVARANJU PELJESKOG MOSTA IZVODI PRVI POVJESNI SKOK
506 Tradicionalnih skokova sa Starog Peljeskog mosta
Skakać #2 B. Izetbegović#3Bajrovic,#4Suljgić5#Srka#6Admiral bosanske mornarice (ime poznato redakciji)
U pauzi natjecateljskog djela gledatelje će zabavljati zlatni ljiljani kolektivnim skokom historijskog znaćaja za opstojnost 10000g bosanske drzave Inšalah

Last edited 7 mjeseci prije by Diplomata-nesudjeni
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Diplomata-nesudjeni
7 mjeseci prije

😂😂😂👍

Uso talyban
Uso talyban
Šta ti kažeš na ovo?  Diplomata-nesudjeni
7 mjeseci prije

Svakako je ovo potez usmjeren protiv stedljivih porvacenih BODNJSKA skutora A ZBOG PARADAJZ TURIZMA KOJI SU OBILATO KORISTILI I BOSNJACI U HRVATSKOJ OD MAKARSKE DO NEUMA…ETO NECEMO VISE BRUKATI GOSPODSKU TURISTICKU KLIJENTELU IZ EUROPE U HRVATSKOJ…JESMO SRAMOTILI HRVATSKU STO JEST JEST

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Ban dabalebad
7 mjeseci prije

No ovo nisu turci..no pothhu-rad cerr-garska..sa
kohpilljja-nskim komm-pekssom i sinnddro-mom

Uso talyban
Uso talyban
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Tako govori potomak prve bračne noći po kmetskom ZAKONU osmanlijskog sluganstva

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Uso talyban
7 mjeseci prije

I tebe svrbi, a ?

mileni
mileni
7 mjeseci prije

– A koliko godina blokirate novu vladu Federacije, i to stavljate pod navodnike ?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  mileni
7 mjeseci prije

Novu vladu ? Ti se naviko na Platformašku vladu za balkon poticaje, po privremenoj odluci Visokoga na 4 godine, pa bi sada opet nešto tako?
O biranju drugome, o tome ne bi shmradonja?

Nisam kriv
Nisam kriv
7 mjeseci prije

Zašto ne traže povratak na izvorne postavke (dajton) phičke nesposobne, plašljive,profiterske..
Imamo li muda iŠljamistima reći Ne !?
Maćehi Hrvatskoj i notornim Germanima također reći Ne !?
Bolje je živjeti jedan dan kao lav nego cili život kao miš !!!

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Poštujmo mrtve Hrvate (branitelje i civiline žrtve)
Oni su imali muda i ostati su bez njih !
A mi sada molimo međunarodne hoštaplere za mrvice, maćehu Hrvatsku za pomoć koju nećemo dobiti ! Strašno!

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Da maćeha Hrvatska je obećala pomoć tihom diplomacijom, valjda u budućnosti !

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Šta Crkva nudi ne pratim jer mi je odavno jasno da oni samo traže !

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Ti pokaza sve osim muda

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
7 mjeseci prije

Ti sve ovim pameti !
Budalo glupava, pročitaj ponovno pa opet po potrebi !!!

Josko
Josko
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Samo majčica Rusija i niko više.

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Josko
7 mjeseci prije

Jocko tvojoj ženi je majčica!
Meni je draga slavenska zemlja koja zna pokazati zlo lice!
Narod dragi slavenski!
Majčica Neeee!

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Kako ćete Germanima reći ne, kada je tamo 370.000 Rizvanbegovićevih otprdaka koji su zaboravili sve, od Tuđmana, Kroacije, Herceg-Bosne, Hercegovine do čak oca njihove nacije – Ali-Paše Rizvanbegovića?

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
7 mjeseci prije

Mrrrš khopile tursko!

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Tako je “brat”..Vratite se citati P.P. Njegosa..od jaslica do kapele..

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Daniillo ne vraćam se natrag, mitovima tuđim nikako !
Treba se borit za sadašnjost i budućnost !

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Pa kako ces naprijed bez Luce Mikrokozme.. (svetlosti covjecanstva..) Zato ste i zalutali i mrak mrkli..Kud ces naprijed bez glave i ociju..

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Daaannillo, sad te više i nerazumijem !?
U mitovima si !

Izmetbegović
Izmetbegović
7 mjeseci prije

po,turi,ce znaju da će na kraju sve biti kako mi kršćani želimo, niko ne želi islamsko-teroristički kalifat u EU😁

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
7 mjeseci prije

Šteta. Znači moramo unitarizirati BiH demokratskim putem.

Nisam kriv
Nisam kriv
7 mjeseci prije

Eh moj Narode na šta spade !?
Dao si naj veću žrtvu (proporcionalno) ravnu žrtvi maćehe Hrvatske a sad te svi šutaju (šutaju već skoro 30 godina)!
Molimo međunarodne hoštaplere da nam udjele milost od demoNkracije njihove !!!

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Ali ste dobili putovnice kojima možete direktno u Frankfurt na socijalu. Šta bi ostali Arapi dali da imaju to što vi imate…

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
7 mjeseci prije

Smrradu pothurički, fukaro,izmetu turski. .

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Maceha se preudala odavno za Dojcenazzischveinenland i sluzi kao WC solja za dojceschveinen kloaku..
Iskreno ko Slovenu..zao mi..al nista se nemoze protivu domacih izdajnika..

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Šta tebe ili koga ja izdajem, daj se skuliraj!
Yugonekrofilu phopišam ti se u šugoslaviju !!!

Uso talyban
Uso talyban
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Nedić je bio srpski heroj jer je pobio prvi JEVREJE hitleru i 3.reichu

Uso talyban
Uso talyban
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
7 mjeseci prije

Najviše je BOSNJA polozilo živote za Tudjmanovu kiflu,1500 od 25 000 nastanjenih u hrvatskoj prije rata,ako se analizira PROCENTUALNO HRVATA bi po tom omjeru trebalo poginuti 80 000,pa ti vidi kako se hrvatska ophodi prema BOSNJACIMA gledaju ih danas ko germani i pavelić i NEDIC JEVREJE…talijani česi poljaci albanci rusi ukrajinci madjari ih predstavljaju,nemaju ni status nacionalne manjine kao DJIKANI

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Uso talyban
7 mjeseci prije

Phopišaam ti se na tu priču o 1500 muslimana palih za Hrvatsku !

Danilo V
Danilo V
7 mjeseci prije

Ne “sludjuju” AiD muslimanski narod..kako vi pisete..
Oni ga MOBILIZIRAJU..
Naime..95% tog naroda je indoktrinisano patoloskom sizofrenom mrznjom koju im propagira i usadjuje IZ BiH..i SDA..
Tako da stvari i pojave treba pravilno i tacno definisati i konstatovati..
To je najbolji “LEK”..

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Nedostaju vam stare potturrice tupave, neosviješćene i glupe kojima možete kao komšije uletiti u kuće, pobit ih i silovati im žene i djecu.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
7 mjeseci prije

Velis glavna ti vodilja Ketman..
Lazno zboriti..optuziti..svedociti..predstavljati..(ibraim..zvani mate)..
Lazno ispovedati veru..laznog po sra nika mu a meda

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Muslimanski merhamet je umro. Slijedimo idealizam otprdaka gennoccidnih i uzzepejskih gdje “cilj opravdava sredstvo”.

A Muhamed nije bio vjernik, nego naučnik koji je muslimane učio okrugloj zemlji i odvraćao od pogrešne teze o zemlji kao ravnoj ploči staroj 6.000 godina u kojoj se dječaci za čišćenje od grijeha krađe komada hljeba moraju tuširati sa crkvenim pedofilima.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
7 mjeseci prije

A pametni ste ko Seka ..Osmica..i ostalih 99% sa diplomama ala Prcić print coopy paste
V era vam je tu p ava i za tu ccana

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Seka je sigurno pametnija sa svojom diplomom od ottomanskih otprdaka po eritrocitima sa diplomama uglednih univerziteta iz Širokog Brijega, Han Pijeska i Loznice.

Pusti vjeru, hrišćanstvo je još od homossekksualne renesanse mrtvo. Nema tu vjere, samo se bezveze zlostavljaju djeca.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
7 mjeseci prije

Jest..svrsila je pod Kurjakom (63 vs 33 years) Dokurat..
Al ďxu kela nije htio potpisati..ccc.ccc a istog su vonja … fe ka lnog”

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Sve stvari mjerim prema rezultatima rada. Znam samo da je Seka zmaj i da je dovela UKC u red – svi doktori nazočni, termin za MRT za dva dana. Operacije sve u kratkom roku, onkološka i paliativna klinika nikad rasterećenije…

Džaba ti – ottomanski otprdak po eritrocitima – laprrdaš, kada iz Srbije dolaze da se operišu u Sekin UKC. Neki dan su operisali curicu iz Subotice (prebačena helikopterom) i spasili joj život, korigirajući joj aritmiju srca – i onda se nađeš ti ottomanski otrpdak sa pokušajima diskreditacije ličnosti koja je uvela ovakav red u instituciju.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
7 mjeseci prije

Pa onda da ti pozelim..najtezu mule man kletvu medju vama..
“Dabogda te Seka prikljucivala na respirator”..

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

To je kletva otprdaka. Respiratori rade ko sat, demobilisani borci VRS se liječe i zahvaljuju Seki na svemu.

Izmetbegović
Izmetbegović
7 mjeseci prije

Za najviše gluposti i terorizma je kriv RIĐAN ŽIVKOVIĆ za unitarizam, pijani sejdo, i smrdljive hodze koje lože glupe muslimane-po,turi,ce da je ovo njihovo, nije, vi ste podstanari na kršćanskoj zemlji dobili nekakvo pravo boravka izdajom. i prodajom okupatoru za večeru, al sad vas glad opet vreba pa očekujemo vraćanje na tvorničke postavke, vama je svakako svejedno….

Uso talyban
Uso talyban
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
7 mjeseci prije

Sanjaj slugo osmanlijska naseobino okote prava kmeta na prvu bracnu slugo gitlera i grka i slugo ruska

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Uso talyban
7 mjeseci prije

Jel ides sa babom Sejdom sad u 11.55 h..
Po tur ce cer ga rsko..

Uso talyban
Uso talyban
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
7 mjeseci prije

Ne evo me brcanskom dzadom ispod Majevice…dzerasim krmke…