Published On: Pon, lip 20th, 2016

KAKO JE GLASAO LJUBUŠKI: Na izborima za gradonačelnika Vrgorca Ante Pranić pobijedio buduću punicu


Ante Pranić s Nezavisne liste mladih (NLM) novi je gradonačelnik Vrgorca, a njegov zamjenik je Mile Herceg, izvijestilo je u nedjelju navečer vrgoračko Gradsko izborno povjerenstvo.
Na prijevremenim lokalnim izborima dva diplomirana inženjera građevine pobijedili su u 2. krugu glasovanja za gradonačelnika kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić i njenog zamjenika Antu Radića.

Po službenim rezultatima iz vrgoračkog GIP-a, Ante Pranić dobio je 2.161 glas, odnosno 55,83 posto, a Nada Jelavić osvojila je 1.636 glasova birača, odnosno 42,26 posto.

Odaziv u drugom krugu izvanrednih izbora za vrgoračkog gradonačelnika bio je 67,36 posto, a na birališta je izišao 3.871 glasač od 5.747 upisanih u biračke popise. Nevažećih listića bilo je 74, tj. 1,91 posto.
Prvi gradonačelnik koji nije iz HDZ-a
Ante Pranić prvi je gradonačelnik Vrgorca koji nije iz HDZ-a.

Samo 45 minuta nakon što su u Vrgorcu zatvorena birališta, Most, koji podržava Nezavisnu listu mladih čiji je član Pranić, putem svog Facebook profila pohvalio se da je na današnjim izborima pobijedio “njihov kandidat”.
“Velika pobjeda u Vrgorcu! Imamo još jednog gradonačelnika! Bravo Ante Praniću!! “, objavili su na Facebook profilu Mosta.
Vijest o pobjedi Pranića prenio je i šef Mosta Božo Petrov.

Oglasila se i Nezavisna lista mladih, čiji je Pranić član.
“VRGORČE!!!!! PROMJENE SU NASTUPILE, DOGODIO SE POVIJESNI TRENUTAK! POBJEDAAAAAAAA! Čekamo vas na našoj PIJACI da svi zajedno dostojanstveno proslavimo ovaj trenutak. VOLIMO VAAAS!!!!”
Poražena HDZ-ovka Jelavić izgledna je buduća punica Praniću jer je on godinama u vezi s njezinom kćerkom, javlja Nova TV.
U prvom krugu izvanrednih lokalnih izbora u Vrgorcu, 5. lipnja, izabrano je Gradsko vijeće od 15 članova, u kojem je najviše vijećnika osvojila NLM – 6, HDZ je osvojio 4 vijećnika, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika.