Published On: Ned, srp 21st, 2019

Kako je Dragan Mektić potrošio 1,2 milijun KM?

Agencija za javne nabave BiH, filijala Mostar, zatražila je prije nekoliko dana od Ministarstva sigurnosti BiH da joj se dostavi sva dokumentacija koja se odnosi na nabavu „Nadogradnje ICT infrastrukture Operativno-komunikacijskog centra BiH – 122“ u vrijednosti od 1.243.357 maraka, piše Dnevni avaz.

Agencija za javne nabave postupa po primljenom zahtjevu koji se odnosi na navodnu zloporabu ove nabavke. Ova agencija traži da postupi po monitoringu postupaka javnih nabava, što je po zakonu i nadležna.

Kako je u dopisu Ministarstvu sigurnosti navedeno, nabava „Nadogradnje ICT infrastrukture Operativno-komunikacijskog centra BiH – 122“ provedena je putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, iako je vrijednost nabavke 1,2 milijuna maraka.

Iz Agencije je navedeno da i izvješće o financijskoj reviziji Ministarstva sigurnosti za 2016. godinu ide u prilog ovoj prijavi, jer su revizori utvrdili da je nabavljena roba koju su mogli isporučiti i drugi dobavljači.

“Nabavku je trebalo podijeliti na lotove kako bi se dodatno povećale konkurentnost i ekonomičnost”, naveli su revizori.

Također, u zahtjevu se navodi da su revizori utvrdili da Ministarstvo sigurnosti nije osiguralo pravičnu i aktivnu konkurenciju.

“U odnosu na sve navedeno, dužni ste Agenciji za javne nabave BiH dostaviti izjašnjenje u roku od sedam dana, ali i dostaviti detaljno obrazloženje za navedeni pregovarački postupak bez obavijesti o nabavi”, navodi se u dopisu koji potpisuje Sanja Ćubela, direktorica podružnice.

U dopisu se navodi da će, ako Ministarstvo sigurnosti ne odgovori na ovaj monitoring, Agencija podnijeti prekršajnu prijavu.

“Ili, ako bude postojala takva procjena, proslijediti predmet nadležnom tužiteljstvu”, navodi se u dopisu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare