Published On: Uto, ožu. 14th, 2017

KAKO JE DEČKO NAPALJEN: “HDZ je proustaški, Čović je Mate Boban, a hrvatsko pitanje ne postoji”


Osmislio je Platformu. U koju je uvrstio ustaški HSP. Stranku koju Hrvati ne podržavaju. Danas drugima popuje o ustaštvu. Uvrstio je i Lijanovića. Koji je popljačkao i Bošnjake. Nikad se Reuf zbog tog nije ispričao Bošnjacima.

Ne kaje se što je Pavelić bojnoj dao federalna ministarstva 2010-e godine. Tada je od Zlatka tražio da postane šef MVP-a. Pa to nije dobio. Onda je počeo plakati i kovati plan. Rušiti Zlatka. Jer ga mjesto zamjenika nije zadovoljavalo. Za to vrijeme gospoja je nabijala NGO grantove iz Washingtona. Bilo je tu i nekakve paleži zgrada o čem BIH nikada nije provela istragu. O nalogodavcima. Ne o izvršiteljima. Jer trag vodi baš tamo đe ne smije da se njuši.

Bilo je Reufu, kad se rasplako, i ljutnuo na Zlatka,  potrebno izvući Suljagića iz SDP-a. Pa se u koverti slao strugani metak. Da se napravi škandal. Da se ispadne žrtva. Da se Bošnjake prikaže kao islamske radikale. I napravilo se to. Emr je kmezio tjednima kako mu prijete metkom.

Onda je kasnije nastao DF. Cijepanje SDP-a za potrebe Emira i Reufa. Ovaj pohitao na elektriku. Ovaj drugi nas je trebao čuvati od samog sebe valjda. Dečki su to  koji vole budžet. I koji smatraju da su oni država.

No razmažena i lijena djeca, i tu su jako brzo postali nezadovoljni. Pozicijama koje su bile nedovoljne za taštinu.  Ide plan rušenja Komšića. Komšić ih provaljuje i tjera iz stranke. Danas ovaj dvojac, koji je ko fol građanski, ima tu nekakvu tužnu stranku, koja svojim istupima podsjeća na najradikalnije desne pokrete u Europi. Dok druge nazivaju Yobbikom njhova retorika sve više podsjeća na retoriku Yobbika. Iako se zalažu za protuustavno uređenje BIH OHR ne reagira, jer dečki ispijaju kahve s OHR osobljem.

Al da ih nije trebalo bi ih izmisliti. Jer u dosadnoj BH svakodnevnici, klaunčići često baš poprave dan. Evo današnje rafalne paljbe Cvetkovićkine lošije polovice:

“Ono što je Mate Boban radio s Radovanom Karadžićem u Gratzu 1992. godine, Čović je učinio s Mladenom Ivanićem 2017. godine. Nema nikakve sumnje da bi Čović ponovio i ono što je Boban uradio 1993. godine ako bi imao sličnu priliku. Nažalost, to danas ne vide samo njegovi koalicijski i strateški partneri iz Sarajeva, kako Bakir Izetbegović tako i oni koji se sada Čoviću bacaju u naručje umjesto Izetbegovića”, priopćio je Građanski savez BiH koji smatra da izjave Dragana Čovića da bi odbio podržati zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u tužbi protiv Srbije.i odluka da to ne učini predstavljaju “nastavak zajedničkog zločinačkog poduhvata Herceg-Bosna drugim sredstvima”.

Stranka Reufa Bajrovića navela je kako je Čović potvrdio da je zahtjev za reviziju presude MSP-a propao zbog njega.

”Otvoreno preglasavanje matematičke većine građana je Čovićev odgovor na politiku ustupaka i kapitulantstva koji su do sada vodili njegovi koalicijski partneri SDA i SBB. GS podsjeća građane da su se Čovićevi koalicijski partneri utrkivali u tome da mu isporuče ekonomsku osnovu za obnavljanje Herceg-Bosne. Njegov glas protiv zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije zbog Kršenja konvencije o genocidu je čin političke obnove Herceg-Bosne”, priopćeno je.

GS smatra da je Čovićevo odbijanje da podrži reviziju kraj, prije svega, SDA-ove politike vezivanja zastava s hrvatskim nacionalizmom koja je je započeta 1990.

”Hrvatski nacionalizam cjelovitu Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoj centralni problem. Odgovor na hrvatski nacionalizam i na politiku Dragana Čovića i neoustaškog HDZ-a je jedino snažan povratak građanskoj politici i građanskim vrijednostima. Samo onda kada Bosna i Hercegovina pripada svojim građanima prije svega, moguće je da svi oni ili bilo koji od njih očekuje pravdu”, priopćio je GS i naveo kako smatra da je ”jedino moguća Bosna i Hercegovina, po mjeri svih, Bosna i Hercegovina u kojoj je svaki njezin građanin jednak pred zakonom svakom drugom građaninu, na svakom njenom koraku”.

”Pravljenje zakonske manjine od faktičke većine građana, kao što je u slučaju odluke o reviziji, put je u ozakonjivanje aparthejda. Mi na to nećemo pristati. Sada je također jasno da su izmjene Izbornog zakona postale dimna zavjesa za pravljenje geta za građansku većinu u Bosni i Hercegovini. Mi u GS-u smatramo da bilo kakve izmjene Izbornog zakona moraju početi od provođenja presuda u slučajevima Sejdić i Finci, Zornić i Pilav. Ponavljamo da ne postoji hrvatsko pitanje, nego isključivo pitanje kriminala u koji je umiješan Dragan Čović po tvrdnjma Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za neizravno oporezivanje”, saopćeno je iz Građanskog saveza.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer