Kako je Abdulah Skaka odlučio izbjeći neugodna pitanja povodom afere “Asim”

Iako se očekivalo da će Skaka obilježiti Dan nezavisnosti BiH odavanjem počasti šehidima i poginulim braniteljima naše zemlje, on se nije pojavio ni na Kovačima, ni ispred Vječne vatre ni na Trgu djece Sarajeva, a svečanost u Vijećnici večeras je protekla bez njegove nazočnosti.

Umjesto njega, u ime Grada Sarajeva, predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić sa zamjenicom Edinom Gabelom, zamjenici gradonačelnika Ivica Šarić i Milan Trivić, i gradski vijećnici, obilaskom spomen-obilježa, odali su zahvalnost poginulim borcima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i nezavisne BiH.

To govori, poznavajući koliko je Abdulah Skaka proteklih godina aktivan tokom obilježavanja godišnjica, praznika ili drugih manifestacija i svečanosti, da je jednostavno odlučio izbjeći neugodna pitanja koja su mu spremili novinari.

Podsjetimo, ime Abdulaha Skake se spominje tokom audiosnimka u kontekstu njegovog izbora za gradonačelnika Sarajeva na posljednjim izborima.

“I j**** te Abdulaha smo, glasali i Grad gore i ovo.. Mi smo odigrali. Ja doš’o sa Zdravkom Stojnićem ko u “Kumu”. Traca ih sve tamo organizov’o i za glas je Skaka post’o gradonačelnik. To smo ja i Traca završili. Osmica obiš’p, ovoga… Zdravku babu i.. Obećali neke stvari i završili. Tako je, bolan doš’o za jedan glas, je doš’o za gradonačelnika. Onda smo završili Medu Miladina u drugom krugu. I tako”, govori u audiosnimku potpredsjednik SDA i šef Kadrovske komisije Asim Sarajlić.

Sudeći prema ovoj izjavi to znači da je Abdulah Skaka odnio pobjedu ispred kandidatkinje Naše stranke Sabine Ćudić zahvaljujući kupovini glas/ova.Kako saznajemo gradonačelnik će se obratiti o ovom slučaju sutra i to putem saopćenja za javnost. Tako će izbjeći neugodna pitanja.

Zbog čega danas nije prisustvovao niti jednoj svečanosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH nije poznato, ali nije ni teško pogoditi.