Published On: Sri, srp 28th, 2021

Kako izgleda kada se spoje video igrica i stvarnost

Kowalewski je zahvaljujući briljantnom nastupu nedavno u Ateni pobijedio na prestižnom freerunning natjecanju Red Bull Art of Motion.

Pred natjecanje u Grčkoj, Poljak je u raspoloženje ulazio istražujući sinergiju između freerunninga i video igrice Valorant, ‘pucačine’ u prvom licu iz kuhinje čuvenih Riot Games.

Kako je to bilo neposredno pred svjetsko finale turnira Red Bull Campus Clutch, najvećeg globalnog natjecanju u Valorantu za studente, 22-godišnjak je odlučio da snimi video kojim će najaviti ovaj event.

Rezultat je ”Adrenaline Spike” – uzbudljivi video koji spaja dva svijeta, i u kojem Kowalewski prolazi niz iskušenja i savladava brojne prepreke.

Zaplet prati igricu: negdje u Berlinu postavljen je Spike (bomba koju agenti podmeću ili deaktiviraju kako bi pobijedili u igrici). Kowalewski preuzima sposobnosti jedne od junakinja igrice, Jett, i daje se u trk po Berlinu kako bi pronašao i neutralizirao paklenu napravu.

Jett je najspretnija agentica u Valorantu, čija su okretnost i snalaženje u zraku najpodesniji za freerunnere.

Kreativnost, tečno kretanje i izvedba su ključni kvaliteti koji najbolje freerunnere odvajaju od ostalih. Iste te osobine bitnu su i u Valorantu, u kojem se od igrača zahtijeva brzina reakcije i donošenja odluka.

Kowalewski je s parkourom počeo eksperimentirati u dobi od 13 godina, da bi 2018. osvojio Air Wipp Challenge i tako se kvalificirao za Red Bull Art of Motion 2019 u Italiji, na kojem je bio četvrti. Na nedavno održanom Red Bull Art of Motion 2021 u Ateni, u izuzetno jakoj konkurenciji okitio se titulom pobjednika ovog prestižnog natjecanja.

”Počeo sam igrati Valorant kao Jett i prilično brzo sam se ‘navukao’. Sada igram kad god imam nešto slobodnog vremena, moja djevojka ga igra, kao i svi moji prijatelji. Pomiješati Valorant i freerunning, stvarnost i virtualnu stvarnost, izgleda prilično ludo. U Valorantu također postoje neki elementi, kao što su skokovi i trčanje uz zid, koji su stvarni pokreti u freerunningu. Sve u svemu, i u Valorantu i u freerunningu, vaše vrijeme reakcije mora biti točno. Ako nešto zabrljate, morate reagirati jako, jako brzo!“, rekao je Kowalewski.

Red Bull Campus Clutch je najveći globalni studentski turnir u Valorantu. Na Svjetskom finalu 2021, održanom prošli tjedan u Madridu, do pobjede su u konkurenciji 12 najboljih timova iz cijelog svijeta stigli predstavnici Egipta, Team Anubis.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x