Published On: Čet, sij 10th, 2013

Kako da se riješite sala na stomaku?

Na ovom dijelu tijela se veoma često ‘lijepe’ naslage sala i kod ljudi koji nisu baš debeli … Veliki trbuh i naslage sala na njemu javljaju se i kod muškaraca i kod žena čija težina ne odstupa previše od idealne. Veliki trbuh se rjeđe javlja kod mladih, dok se kod onih koji su prešli tridesetu, a vole popiti koje pivo i uživaju u masnoj hrani veoma često viđa. Da bismo skinuli stomak, prije svega moramo voditi računa o hrani koju unosimo u organizam.
Najveći uzročnici stvaranja naslaga sala na trbuhu su pored masti i ugljikohidrati, zato izbacite iz prehrane namirnice koje sadrže velike količine ugljikohidrata: bijeli kruh, tjestenine, krumpir, riža, slatkiše … Razne grickalice poput čipsa također utječu na stvaranje masnih naslaga na trbuhu, iako je vrećica često od samo 50 grama. Masti nikako ne treba unositi u organizam!
Od mesa koristite bijelo pileće, ribu, ponekad mladu junetinu. Oni koji su navikli na veće količine hljeba mogu u početku osjećati glad. To možete riješiti većim unosom voća poslije obroka. Obavezno uvedite dvije voćne užine. Jedna jabuka će organizmu dati potrebne vitamine i stvoriti osjećaj sitosti.
Da bih skinuo stomak da li moram da vježbam?
Da!
Fizička aktivnost je neophodna, trčanje, plivanje, vožnja bicikla, odlazak u teretanu će učiniti smršavjeti. Naravno, uz pravilnu prehranu! Salo na trbuhu se najteže skida, pa ako izgubite i 5 kilograma vaš trbuh će se neznatno smanjiti.
Kako onda skinuti trbuh?
Uz trbušnjake! Međutim, nije dovoljno samo raditi veliki broj trbušnjaka svakog dana, nego ih treba raditi pravilno.
Najbolji učinak postiže sa spravama za trbušnjake pa ako možete priuštite si teretanu. Ne oklijevajte – što duže imate “pivski trbuh” teže ćete ga skinuti!. Ne zaboravite unositi dovoljne količine vode.
Pravilna prehrana bez trbušnjaka neće smanjiti vaš trbuh, ali ni samo vježbanje bez pravilne prehrane (bez mnogo ugljikohidrata i masti) također neće pomoći. U prvom pokušaju nećete moći učiniti veliki broj trbušnjaka, ali budite uporni i svakog dana povećavajte broj do granice izdržljivosti!
Izvor: internetdoktor.com