KAKO ĆE TEK MRZITI ŽELJKA: Lagumdžija je u pravu. Mjesto u UN je prevažno. No Komšić mu je i tu zabiberio…

Da je Komšić nešto manje militantan lik, da je manje SDA, pa da je u prethodnom mandatu bio real političar i kazao Džaferoviću “slušaj, ipak ne možemo raditi ovo što radimo da se u UN-u čitaju samo kolumne iz Stava, i stavovi merhameta, ipak je UN parlament svijeta, moramo organizirati da se tamo čuje i glas Srba i Hrvata iz BIH, jer nije to obična ambasada, bolan, nisu to više ona vremena da tamo šalješ Al Qaeda suborce, kao u dane ponosa i slave, daleko je slavna 2001 Šefike, daleko su ti dani, sutra već , evo već koliko je sutra, tamo može sjediti Srbin, i šta ako se on odluči da ignorira stav bošnjačkih predstavnika u Predsjedništvu, šta ako jedan dan Hrvati fakat izbore da u Predsjedništvu imaju svog predstavnika a ne mene, šta ćemo onda? Šta ako se tamo bude čitalo sve osim ono što mi ne odobrimo, nego hajdmo ovako, ili će se naše mišljenje, kad je jedinstveno čitati nakon što ga potpišu i HNS i Banja Luka ili neka se čitaju tri izdvojena mišljenja”.

Da je tako postupio Nametnuti Jazavac, nestajućeg džihada, netko bi danas mogao i popustiti Lagumdžiji i kazati mu “Hajde ok, pustit ćemo to, ali pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću moraš potpisati da u UN-u nećeš pročitati niti jedan tekst koji ti ne potvrdi i srpska članica predsjedništva i predstavnica Hrvata u Predsjedništvu Borjana Krišto, pošto i Hrvati preko nekog moraju biti zastupljeni u vanjskoj politici jerbo člana Predsjedništva nemaju”.

Uz to sve Lagumdžija pristankom na ovo imenovanje direktno puca u glavu Bećiroviću. Naprosto je degutantno pobijediti na valu SDP glasača, a potom na ovako uglednu i važnu funkciju poslati najomraženijeg lika u srcu svakog iskrenog BIH socdemokrate .Čovjeka koji je izdao svaku šansu socijaldemokracije.

Bilo kako bilo zbog Komšićeve zloporabe diplomacije, koja pripada svim građanima BIH a ne samo njegovoj raji iz Titove, Lagumdžija je prisiljen na noge Dodiku. A Dodik poučen iskustvom razapinjanja Srba ali i BH Hrvata usred NewYorka, (ne mislimo samo na onih 5 koji su ubijeni u WTC-u 2001 skupa s 5 Hrvata) sigurno neće dopustiti da se ovaj prišulja na krilima glasova Osmorke sjedištu svjetske moći. Te tamo nastavi krčiti put koji je davne 2000-e godine započeo dvojac Husein Živalj uz pomoć vojnog atašea Abu Mealija . člana Al Qaede.

Da dobro ste čuli. SDA je 2000-e godine u vrh svjetske diplomacije poslala osuđenog islamistu Živalja te vođu El Mudžahida, koji je 90-ih obredno sjekao glave BH građanima i prinosio ih kao poklon stanovitom Šemsudinu.

Ovo je u BIH top tema 0 kojoj se šuti. Jer da se o njoj ne šuti, SDA bi bila zabranjena stranka.

Ne možeš jebote nakon svega što je USA uradila za tvoj narod, u središte te zemlje poslati im , u sklopu BIH diplomacije mrzitelja Amerike spremnog za masovan pokolj.

Da ovo što pišemo ima svoju težinu govori i izvještaj CIA-e iz 2004-e godine u kojem detaljno opisuju bijeg Huseina Živalja i Abu Mealija tik nakojn rušenja WTC-a.

Sad se netko pita zašto nije još uvijek suđeno SDA-u za ratne zločine u BIH? Pa snimali su ih. Sve ove godine su ih snimali. Da su ih pohapsili ništa od screeninga balkanske mreže ne bi bilo.

Ratni zločini ne zastarjevaju. A vojna hunta koja još podržava SDA sve je tanašnija. Svjesni su da je njihovo vrijeme odzvonilo.