Published On: Sri, ruj 16th, 2020

Kako bi doista trebao izgledati službeni poziv s Pantovčaka ovom sitnom čovjeku?

Željko Komšić ljut je što je u Zagrebu Dodik a ne on.

Zamislimo kako bi izgledao poziv Zagreba Komšiću kada bi Zagreb doista bio prijestolnica jedne ozbiljne države. Ozbiljna suverena država se s neozbiljnim klaunovima razgovara na onoj razini na kojoj klaun to i razumije.

Evo ovako bi to trebalo izgledati:

G. Komšić, Predstavniče   _________   u Predsjedništvu BIH. (*Navedite naziv naroda kojeg predstavljate).

Ured Predsjednika RH i Premijera Vlade RH radi niz dijaloških susreta sa svim predstavnicima u BIH i šire koji mogu pomoći da se položaj hrvatskog naroda u BIH vrati u ustavne okvire.

Stoga vas pozivamo da nam budete dragi gost.

Kao radni materijal, neka vam ne bude mrsko odgovoriti na ovih par pitanja:

  1. Smatrate li da Hrvati u BIH jesu konstitutivan narod te da u svim svojim kolektivnim pravima ni po čemu ne smiju biti ispred Bošnjaka? Da ili Ne.
  2. Smatrate li da Bošnjaci u BIH jesu konstitutivan narod te da u svim svojim kolektivnim pravima ni po čemu ne smiju biti ispred Hrvata? Da ili Ne.
  3. Smatrate li da Hrvati u BIH trebaju u tijelima države, koja predstavljaju kolektiv a ne pojedinca , biti predstavljeni kroz legitimno izabrane predstavnike hrvatskog naroda, kao kolektiva?
  4. Ako bi  predstavnika Bošnjaka na teritoriju RS izabrali Srbi, biste li vi taj izbor smatrali pravednim
  5. Hoćete li inzistirati na rušenju Pelješkog mosta kada vas Bakir pozove na rakiju na njegovu vilu na Pelješkom otoku a vi budete prolazili njime?
  6. Hoćete li i dalje prijetiti slanjem vehabija na Jadran kada Hrvatska otvori granice?
  7. Možete li doći trijezni na sastanak i da ne zakasnete?
  8. Što možete učiniti da se rasvijetle konačno genocid u Grabovici i zločini u Bugojnu koje je počinila vojska Vaših suboraca? Jedno je kazati “stidim se”. Što ste točno, učinili , u svoja tri “hrvatska” mandata da svojim “nesumljivim autoritetom” među Bošnjacima pokrenete ta pitanja s mrtve točke?
  9. Ako vam je teško sastaviti pismo isprike američkom narodu zbog sudjelovanja vaših suboraca u napadu na WTC hoćete li da to umjesto vaših urade naše službe. (Na hrvatskom jeziku naravno, vi to kasnije možete prevesti na jezik naroda koji vas je birao i preporučeno poslati.)