Published On: Sub, srp 2nd, 2022

KAKAV KRETENSKI AUTOGOL: Želi predstavljati bošnjačku naciju a Bošnjake nazvao plemenom. Imenovao im i poglavicu…

Kandidat bošnjačkih oporbenih stranaka za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP) reagirao je na najavu predsjednika najjače bošnjačke stranke – SDA, Bakira Izetbegovića kako će se odazvati pozivu europskog povjerenika za proširenje Olivera Varhelyija, koji je pozvao u Bruxelles predstavnike konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini- uz Izetbegovića još i lidere najjače hrvatske i srpske stranke, HDZ-a BiH i SNSD-a, Dragana Čovića i Milorada Dodika. Stranaka koje su na prošlim izbora dobile najviše glasova Hrvata i Srba u BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

“Pozivam predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da prestane izigravati plemenskog poglavicu i nanositi štetu državi Bosni i Hercegovini zarad prikupljanja jeftinih političkih poena u svrhu predizborne kampanje, apelira Bećirović, veliki zaštitnik države, vrijeđajući pri tom ne samo Izetbegovića kojeg je nazvao plemskim poglavicom, već i bošnjački narod, koji je za Bećirovića- logički je zaključiti- pleme.

Glumeći velikog državnika, Bećirović je negirao i stvarnost i Ustav BiH, kojeg bi trebao štititi ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva BiH.  A taj Ustav kaže da u državi BiH ne žive plemena već tri ravnopravna naroda koji su i njezini tvorci i kojima ona treba služiti, a ne obrnuto, i to ne samo od Daytonskog sporazuma, već još od davne 1943. godine i ZAVNOBiH-a, čije stečevine Bećirović navodno baštini, a zapravo ih negira; da je BiH ni muslimanska, ni srpska, ni hrvatska, već “i muslimanska i srpska i hrvatska, zajednica ravnopravnih i zbratimljenih naroda”. Ne plemena.

Bećirović kaže kako s europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Varhelyijem trebaju razgovarati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nikako “samoprozvani predstavnici tri etničke grupe u našoj zemlji”.

Drugu Bećiroviću u BiH se čas priviđaju plemena, čas etničke grupe, ali nikako istina.

Po njemu bi u Bruxellesu, uz ostalo, i o izmjenama Izbornog zakona BiH, kojim bi se i Hrvatima omogućio izbor njihovog predstavnika u Predsjedništvu BiH (i domove naroda) trebao razgovarati onaj koji je u tu instituciju protuustavno izabran, simbol gaženja ustavnih prava Hrvata i rušitelj temelja Bosne i Hercegovine- Željko Komšić i drugi bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović, predstavnik stranke-logističara Komšićeva izbora. Gdje je tu logika, druže Bećire? O čemu bi se oni druže Denise mogli dogovoriti, osim o tome da nastave politički satirati Hrvate i BiH gurati u ambis. A kako su se njih dvojica i Dodik dogovarali u protekle četiri godine- već smo vidjeli. Nema potrebe da to demonstriraju i u sjedištu EU. Zar ne?

Veli Bećirović i kako je stav “bosanskohercegovačkih političkih stranaka” o “destruktivnim prijedlozima SNSD-a i HDZ-a BiH” dobro poznat službenom Bruxelesu i kako nema potrebe da ga Izetbegović u svojstvu “plemenskog poglavice ponavlja”.

Kud ćeš veće destrukcije od ovog što “veliki državnik” Bećirović izreče. Za njega su, očito, jedino sarajevske stranke bosanskohercegovačke, dok najveću hrvatsku i srpsku očito smatra neprijateljskim. Njemu to tako i izgleda iz vizure bošnjačkog nacionaliste koji Bosnu u Hercegovinu, očito, zamišlja kako državu kojom će upravljati, i svoje stavove nametati, isključivo Sarajevo i bošnjačka politička elita, a drugi, Hrvati i Srbi, im se pokoravati, pa s njima, odnosno njihovim predstavnicima, onda nema potrebe ni razgovarati, a kamo li pregovarati. Kuda Bosnu i Hercegovinu gura takva politika- u kojoj nema ničeg socijaldemokratskog ali zato ima puno nacionalsocijalističkog- ne treba objašnjavati.

Na sličan način na Izetbegovićevu potvrdu odlaska u Bruxelles reagirao je i njegov politički bliznac Željko Komšić. No o njemu se više nema što novo reći./HMS/

 

Inače ovo nije prvo negiranje Bošnjaka kao nacije koje dolazi iz samog bošnjačkog korpusa. Nekadašnji kandidat za člana Predsjedništva Cerić tvrdi da su Bošnjaci Turci, Suljagić je tvrdio da se nikad neće upisati kao Bošnjak, Alija je Bošnjake nazivao El Fatihovim sinovima a Kavazović potomcima Osmanlija. Izgleda da ih samo Srbi i Hrvati percipiraju kao slavenski narod, slavenskih korijena, prešao na islamsku vjeru, koji s nama baštini slavnu povijest naših slavnih kršćanskih kraljeva, i koji se ne stidi svoje povijesti budući da je za svoj nacionalni simbol uzeo križarske ljiljane. Simbol i sv. Ante i Djevice Marije.

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Sila nebeska
Sila nebeska
1 mjesec prije

Nisu ljiljani kršćanki simboli, jučer sam to i onom Mujguru objašnjavao, najstariji ljilajni su pronađeni na vojnim šljemovima koji datiraju negdje oko 7. stoljeća PRIJE Krista, koristili su ga skoro svi od budista, muslimana, kršćana…

anonimno
anonimno
Šta ti kažeš na ovo?  Sila nebeska
1 mjesec prije

Pa dobro ljiljani su vasi i vi ste nebeski najstariji narod…Sve jasno kao dan samo ne mjenjajte vise nacionalnost.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  anonimno
1 mjesec prije

😂😂😂

🇭🇷👌🇭🇷
🇭🇷👌🇭🇷
Šta ti kažeš na ovo?  anonimno
1 mjesec prije

😂😂🤦‍♀️😂

MARA
MARA
Šta ti kažeš na ovo?  anonimno
1 mjesec prije

Prijatelju oni su prvo promjrnili vjeru pa onda nacionalnost, sad se ponovo dvoume, teška je to trauma. Jadni…….Oni bi da budu točno kao željko, Hrvat musliman sa srpskim korijenima.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Sila nebeska
1 mjesec prije

Dakle muslimani koristili ljiljan prije Krista ? A onda jedno lahko pitanje, od kada nastaje islam kao vjerska konfesija ? I jedno podpitanje, gdje muslimani prvi put koriste ljiljan kao svoje obilježje?

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Sila nebeska
1 mjesec prije

muči silo nečista..kmee

vitina
vitina
1 mjesec prije

Od bošnjačkih “nacionalista” samo su gori i podmukliji ovi što sebe zovu socijalistima i ljevicom.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Sanjacete vi DJIKANI svetosavski i katolički izetbegovice i njihove sarlatanske poteze…

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Bolesniče, žalićeš i ti za vremenima kada si mogao imati kakvu takvu BiH.

Kiki
Kiki
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 mjesec prije

Mali nacista koji glumi ljevičara

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kiki
1 mjesec prije

Isti Baki ko jaje jajetu.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

popuši ga jugoslav popuši ga glupjana ode treći u pm

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Popushi ga na respirator.

Pantelija
Pantelija
1 mjesec prije

Slozni su jedino oko povecanja plata za sebe, za ostalo su spremni razgovarati.