Published On: Sub, lis 1st, 2022

Kadirov: Rusija bi u Ukrajini trebala upotrijebiti nuklearno oružje male snage

“Po mome mišljenju treba poduzeti drastičnije mjere, koje bi išle sve do proglašenja izvanrednog stanja u pograničnim područjima kao i do korištenja nuklearnog oružja male snage”, kaže Kadirov

Čečenski vođa Ramzan Kadirov u subotu je rekao da bi Moskva trebala razmotriti mogućnost upotrebe nuklearnog oružja male snage u Ukrajini nakon novoga velikog poraza na bojnom polju.

U poruci objavljenoj na Telegramu, Kadirov je, komentirajući gubitak ruskog uporišta, grada Limana u istočnoj Ukrajini napisao: “Po mome mišljenju treba poduzeti drastičnije mjere, koje bi išle sve do proglašenja izvanrednog stanja u pograničnim područjima kao i do korištenja nuklearnog oružja male snage.”

To je kazao dan nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin službeno proglasio pripojenje četiriju ukrajinskih regija, među kojima je i Doneck u kojemu se nalazi Liman te ih je stavio pod ruski ‘nuklearni kišobran’.

Rekao je i da će Moskva braniti teritorije koje je zauzela “svom snagom i svim svojim sredstvima”.

Zna se da Rusija ima najveći atomski arsenal na svijetu, uključujući i taktičko nuklearno oružje male snage, napravljeno tako da se koristi protiv suparničke vojske.

I ostali su Putinovi saveznici, među kojima bivši predsjednik Dmitrij Medvedev sugerirali da bi Rusija možda trebala pribjeći nuklearnom oružju, no Kadirovljev je poziv bio je najeksplicitniji.

Utjecajni čelnik kavkaske regije Čečenije odmah je bio glasni zagovornik rata u Ukrajini, a čečenske snage činile su dio prethodnice ruske vojske u Ukrajini.

U poruci je oštro kritizirao general-pukovnika Aleksandra Lapina, zapovjednika ruskih snaga koje se bore kod Limana, nazvavši ga “mediokritetom”.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Dritan
Dritan
2 mjeseci prije

Koliko su Ukrainci dosadni sa svojim cackanjima.Znaci goni ih Zelenski ravno u smrt pod Ruske topove i tenkove,kmece i vicu nemojte braco rusi.Pa vala treba ih sprziti ko Ameri vjetnamce.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
2 mjeseci prije

Idji jadan ne bio,da znas ko sto ne znas nikad rici napisa nebi.Ovaj Kadirov je zajednicki nazivnik i Srbima i Bosnjacima a to mu nikako dobro nije.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
2 mjeseci prije

Haha koji si ti bilmez opančar Zmaj iz Šipova je gospodin za tebe.

ISTINA
ISTINA
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
2 mjeseci prije

Dritane djikane pogledaj sliku kome će Kadirov da yebe nanu

Dama
Dama
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
2 mjeseci prije

Idi ti pomozi Rusima jebli te oni.

Last edited 2 mjeseci prije by Dama
stop.govoru.mrznje2022
stop.govoru.mrznje2022
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
2 mjeseci prije

Govor mržnje nije sloboda govora i podliježe krivičnoj odgovornosti po krivičnim zakonima u BiH. Prijavite govor mržnje: stopgovorumrznje@vzs.ba.

Kiseljak
Kiseljak
2 mjeseci prije

To se kaze usla voda u uši goni opančare do Sibira.

H🇭🇷B
H🇭🇷B
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
2 mjeseci prije

kakirove sikter