Published On: Wed, Jun 8th, 2016

Kad ti Jandroković okrene leđa, znači da si gotov

GORDAN Jandroković je poput onog popularnog svisca Phila koji svake godine početkom veljače izađe pred tisuće reportera i prognozira koliko će još zima trajati. Što je svizac Phil za vrijeme, to je Jandroković za šefove HDZ-a. Jednom kad vam Jandroković okrene leđa, onda znate da ste gotovi.

Danas je Jandroković okrenuo leđa Tomislavu Karamarku.

“Nakon današnje izjave čelnika Mosta Bože Petrova i pisma koje su nam uputili HDZ-ovi eurozastupnici, s vrlo kvalitetnim argumentima, na Klubu ponovo treba otvoriti raspravu o oportunosti zahtjeva za opozivom premijera ili prepustiti zastupnicima da glasuju po savjesti”, rekao je Jandroković danas izrazivši sumnju u opoziv kojeg je još jučer potpisao.

Ništa osobno

No, ništa to nije osobno. Tomislav Karamarko je već treći šef HDZ-a kojem je Jandroković okrenuo leđa.

Gordan Jandroković je upravo poznat kao pravi lav svakog HDZ-ovog predsjednika. Primjerice, dobro je poznata epizoda kad je Jandroković 2007. godine gostujući Nedjeljom u 2 napao Piculu i Račanovu Vladu jer su obećali ulazak u EU i Nato do 2007. godine.

“Ja sam se, ustvari malo našalio. To je izjava Ive Sanadera”, rekao mu je Stanković na što je Jandroković, kao pravi stranački poslušnik, odmah okrenuo ploču.

Mladi Sanaderov lav postao je ministar vanjskih poslova i europskih integracija. Nakon što je Sanader u HDZ-u postao persona non grata Jandroković, kao njegov vjerni ministar, i dalje je ostao u Vladi.

Dapače, u Vladi Jadranke Kosor Jandroković je bio potpredsjednik te ujedno i ministar vanjskih poslova.

Kad je početkom 2012. godine postalo sve jasnije da će Karamarko postati novi šef HDZ-a, Jandroković se brzo snašao i, zajedno s Jasenom Mesićem, brže bolje podržao kandidaturu Tomislava Karamarka.

“Nisam iznenađena. U stranci svi sve znaju tko s kim razgovara, kada, gdje, kakvi se dogovori obavljaju, i tko što kome nudi”, komentirala je tada Jadranka Kosor Jandrokovićevu izdaju.

Danas je na red došao Tomislav Karamarko.Jandrokovićevo okretanje leđa Karamarku tako je prilično dobar znak da se Karamarkovoj eri u HDZ-u bliži kraj jer svizac Jandroković nikada do sada nije pogriješio kada je nekom šefu HDZ-a odlučio okrenuti leđa.