Published On: Čet, ožu. 2nd, 2017

KAD SE POHVALI BH MINISTAR SIGURNOSTI: Mnoge teroriste zadržali smo u BIH, neka ih tu…

SARAJEVO – Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić na sastanku s veleposlanikom Slovačke u BiH Janom Pšenicom istaknuo je veliki uspjeh policijskih i pravosudnih agencija u zaustavljanju odlazaka  BiH radikala na strana ratišta, te da se trenutno velika pažnja posvećuje prevenciji, odnosno odvraćanju od radikalizma.

Što je to točno, i kako ih nagovaraju da prestanu s tim, neki tečaj, il večernja škola za odvikavanje, nije jasno.

Mektić i Pšenica su u Sarajevu razgovarali o sigurnosnoj situaciji u BiH i regiji, te o mogućnosti unapređenja suradnje dvije zemlje.

U fokusu su bili zajednički sigurnosni izazovi – terorizam i migracije koji iziskuju visok stupanj suradnje i zajedničkog djelovanja, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Govoreći o problemu ilegalnih migracija , Mektić je istakao da trenutno veliki problem predstavljaju lica koja su ostala na području zapadnog Balkana i sada ilegalnim kanalima žele doći do zapadne Europe.

“Povećan je broj otkrivenih grupa ilegalnih migranata koji preko BiH žele nastaviti put prema EU. To neminovno uključuje krijumčare i trgovinu ljudima, što je dodatni sigurnosni problem”, kaže Mektić.

Pšenica je upoznao Mektića da je Slovačka preuzela ulogu kontakt-veleposlanstva za NATO, kao is mogućnostima proširenja suradnje na brojne aktivnosti koje ima ova organizacija.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer