Published On: Ned, sij 17th, 2021

Kad sam imala 16-17 godina Aleksić me pitao: Kre*eš li se?, a ja sam mu odgovorila…

Srpski reditelj i učitelj glume Mika Aleksić priveden je zbog optužbi glumice Milene Radulović da ju je silovao dok je bila maloljetna. Milena je u svojoj ispovijesti ispričala da se sve dogodilo u školi glume, “više od jednom”, kada je imala samo 17 godina, a Aleksić 61.

Kroz školu koju vodi skoro četiri desetljeća prošlo je na tisuće djece, a danas poznata mlada glumica Milena Radulović, koja je jedna od njih, prva je javno govorila o paklu kroz koji je sa svojim učiteljem prošla.

Pored djevojaka koje su Aleksića optužile za seksualno zlostavljanje, veliki je broj onih koje su, prolazile kroz, kako tvrde, seksualnu torturu profesora glume.

Jedna od njih je putem svog Instagram naloga čestitala Radulović na hrabrosti, pa iznijela neprijatnosti kroz koje je ona prošla s Mikom Aleksićem.

“Kod Mike sam krenula na sate glume sa šest godina i išla sam skoro 11 godina u grupu. Mika je tijekom celokupnog mog odrastanja bio najveći autoritet u mom životu, tako sam uvek govorila. Na svako Mikino pitanje, morao si imati jasan odgovor i strah te je bio hoće li te nazvati nekim pogrdnim imenom ukoliko nešto zezneš, primjerice: gusko, glupačo i slično. Pored uvreda, bilo je i čuveno: ‘m’rš na umivanje’. S tim da su ovakve stvari često ljudima bile simpatične, Mika je napravio kult ličnosti oko sebe, i na taj način opravdao svoje postupke. Cijela filozofija je polazila od ideje da s djecom treba razgovarati kao s odraslim bićima, pa je samim tim i roditeljima bilo zabranjeno da se mješaju u cijeli proces. Suma sumarum, napravljen je cijeli jedan eko sustav koji je Miki omogućio potpunu kontrolu nad pojedincima koji pripadaju grupi, na što se nadovezuje i jedno od pravila grupe koje je bilo: ‘U grupi vlada samoupravljanje, samo Mika upravlja’”, navodi se u ispovijesti ove djevojke, koje prenosi Telegraf.rs.

Ona je dodala da je učitelj glume počeo ispitivati o seksu kada je napunila 16-17 godina.

“Kada sam napunila nekih 16, 17 godina, Mika me je pozvao kod sebe u ured na razgovor. Ne sjećam se točno kako je to iskomunicirao. Sve u svemu, počeo je me ispitivati vezano za seks. Vrlo se dobro sjećam pitanja, kao i šta sam imala obučeno taj dan, što sam kasnije čula da hoće da se dogodi kada je neki traumatičan trenutak bio u tvom životu. Pitanja su bila: “Kre*eš li se?”. Ja sam se naravno zbunila, ali pošto se podrazumijevalo u mom životu da se na svako Mikino pitanje odgovori, ja sam stidljivo odgovorila ‘da’, na šta se on nasmejao i rekao: ‘Da, da, a je l’ voliš se kre*sati?’. Ja sam i dalje bila potpuno zbunjena situacijom koja se dešava, ali je on samo nastavio postavljati pitanja. ‘A gde najviše voliš da se kre*eš?’. Ja sam i dalje imala neki tupavi kez na licu pa je umjesto mene on odgovorio na to pitanje: ‘Gde stigneš, a?’, nakon toga me prestao ispitivati i jedine situacije koje se sjećam sljedeće je bilo da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/protresao po dupetu i rekao: ‘Malo je kanta, ali može da prođe’”, navela je ona.

Kako kaže, nakon toga se možda još jednom vratila tamo i nikada više.

“Podrška i poziv svim devojkama da ispričaju svoju priču”, ispričala je djevojka./HMS/