KAD NOĆNA MORA POSTANE STVARNA: Tijekom seksa sa studenticom supruga mu shvatila da ima jak kamermanski talent

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, donio je danas rješenje o udaljenju s radnog mjesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića, a protiv kojeg će biti proveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom.

U prijedlogu dekana Pravnog fakulteta prof. dr Željka Mirjanića za udaljenje radnika s radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerziteta u Banjoj Luci. Također, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjoj Luci.

Univerzitet u Banjoj Luci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica. Naglašavamo i to da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih, navedeno je iz ove obrazovne ustanove.

Podsjećamo, prema informacijama koje su dospjele u javnost, u uredu asistenta Njegoslava Jovića supruga ga je uhvatila u prevari sa studenticom spomenutog fakulteta S. M. i to snimila. Snimak je vrlo brzo postao viralan./HMS/